“Želimo raditi!”: Vlasnik lokala u Kostreni besplatio svima dijelio “kavu za van”

“Želimo raditi!”: Vlasnik lokala u Kostreni besplatio svima dijelio “kavu za van”

Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite i potpredsjednik Vlade Davor Božinović jučer je više puta naglasio da je 15. veljače datum kad se mogu očekivati eventualne korekcije protuepidemijskih mjera.

– S jedne strane su epidemiološke mjere, a s druge strane su ugostiteljski objekti i kafići. Ljudi dolaze da bi se zadržali, a ne samo da bi nešto pokupili i otišli. Mislim da nije teško pretpostaviti situaciju u kojoj Stožer kaže da 25 ili 30 tisuća objekata te vrste može početi raditi te je taj segment još uvijek prepoznat kao epidemiološki visokorizičan. Do njega će sigurno doći, ali pustite da ide sve svojim tijekom. Radimo sve na tome da se pripremimo za turističku sezonu i budemo sigurna turistička destinacija.

Vlasnici kafića međutim ne dijele Božinovićevu staloženost pa je tako jučer na obalnom putu u Kostreni vlasnik jednog kafića besplatno dijelio kavu za van. Radi se o lokalu koji u redovnim okolnostima ionako poslužuje goste isključivo na otvorenom jer zatvorenog dijela kafića uopće i nema. Vlasnik je pokraj svog lokala istaknuo natpis u kojem je osim besplatne kave svim šetačima jasno poručio: Želimo raditi!

Obalni put u Kostreni od posljednjeg zatvaranja koncem studenog prošle godine vrvi šetačima te se gužve na popularnoj šetnici za lijepog vremena mogu uspoređivati s gužvama kakve u redovnim okolnostima prevladavaju isključivo tijekom vikenda.

S obzirom da na obalnom potezu radi i više objekata koji nude dostavu hrane, kava, ali ostala pića, u njima se mogu najnormalnije kupiti. Po svemu sudeći, kava za van i prodaja pića u nekima od njih čini i pretežiti dio posla pa vlasnik kostrenskog kafića koji je na ovaj način stavljen u nepovoljan položaj u odnosu na svoje susjede srodnih djelatnosti s pravom upozorava na nelogičnost aktualnih mjera.

Ovu i slične vijesti pronađite na novilist.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 02.02.2021. / novilist.hr