Marinetek Adriatic

Unatoč koronakrizi, posao im cvate

Unatoč koronakrizi, posao im cvate

I u pandemiji ima tvrtki koje uspijevaju uspješno izvoziti. Jedna šibenska na Maltu je isporučila betonske pontone za novu marinu. Tvrtka je dio grupacije Marinetek iz Finske koja proizvodne kapacitete ima diljem svijeta.

Oko 17 kubika betona slilo se u ponton za valobranski gat korčulanske luke. Računica precizna - u 15 godina rada ovo je 1524. ponton. Od proizvodnje do montiranja - sve je u rukama šibenskih radnika.

- Svi znaju sve što treba, od početka do kraja proizvodnje, znači imamo univerzalne radnike koji mogu odraditi cijeli posao zatvorenih očiju, da se tako izrazim, rekao je Žarko Živković, poslovođa i supervizor proizvodnje.

No ovo proljeće su, bez avionskih letova, posao montiranja isporučenih pontona na Malti prepustili drugima.

- Investitor je pronašao lokalne ljude, onda smo bili online što se tiče te instalacije kako napraviti, napravili smo s fotografijama kako se što spaja, što treba učiniti, rekao je Boris Mikšić, direktor tvrtke Marinetek Adriatic.

Pandemija je zaustavila mnoge investicije pa je odgođen i posao u Libanonu vrijedan oko 4 milijuna eura, no usprkos tomu, radi se punom parom u šibenskom pogonu. Isporučuju se pontoni za Korčulu, planira posao za veliku marinu u Puli.

- U svijetu osluškujemo, radimo na projektu u Rumunjskoj, radimo na nekim ponudama za Grčku tako da vjerujem da u idućih nekoliko mjeseci ćemo iskristalizirati kako ćemo dalje nastaviti iduće godine, dodao je Mikšić.

U slučaju ove šibenske tvrtke vrijedi ona - učenik je nadmašio učitelja. Jer iako su posao učili od finskih vlasnika, upravo je ponton proizveden u Šibeniku ocijenjen kao najkvalitetniji unutar grupacije koja pogone ima diljem svijeta. Pa ne čudi što su šibenski stručnjaci obučavali svoje kolege diljem svijeta - od Rusije preko Bliskog istoka do SAD-a.

Ovu i slične vijesti pronađite na linku.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 07.08.2020. / hrt.hr