Ministar kaže da ne očekuje otkaze jer je situacija na tržištu rada pozitivna

Ministar kaže da ne očekuje otkaze jer je situacija na tržištu rada pozitivna

Situacija na tržištu rada je pozitivna i ne očekujemo otkaze jer će vlada mjerama skraćivanja radnog vremena dodatno zaštititi poduzetnike, radna mjesta i ekonomiju u cjelini, rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

''Svakodnevno pratimo situaciju na tržištu rada, a nakon što smo se uspješno othrvali krizi, imamo 16.000 više zaposlenih nego početkom svibnja'', kazao je Aladrović nakon potpisivanja Ugovora o financiranju projekta 'Unapređenje sustava evidencije i upravljanja državne imovine' u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva.

Ministar je procijenio da će isplate potpora za očuvanje radnih mjesta za svibanj iznositi do 1,9 milijardi kuna, dok će tim mjerama za lipanj biti obuhvaćeno do 100.000 zaposlenih.

Govoreći o mjerama skraćivanja radnog vremena Aladrović je kazao da je vlada RH u posljednja tri tjedna u aktivnoj komunikaciji sa socijalnim partnerima i Ministarstvom financija te Ministarstvom gospodarstva kako bi se implementirao SURE program Europske komisije za očuvanje radnih mjesta.

''Radna skupina će svoj posao nastaviti sutra kada pristignu posljednji komentari naših socijalnih partnera. Vrlo smo blizu dogovora i nadam se ćemo tijekom sljedećeg tjedna objaviti kako će ta mjera izgledati'', kazao je Aladrović.

Pritom je zaključio da je namjera vlade RH da u idućem razdoblju kroz tu mjeru očuva poslovnu aktivnost svih pogođenih poslovnih subjekata.

Vijest je prenesena sa portala index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 16.06.2020. / index.hr