Drugi poslovi zbog pandemije propadaju, ali ‘aviotaksiji‘ ruše rekorde

Drugi poslovi zbog pandemije propadaju, ali ‘aviotaksiji‘ ruše rekorde

Koronavirus je poslovnoj avijaciji donio je nove klijente

Kada nas je nedavno naš vrhunski avijacijski znalac informirao o tome kako u očekivanju povratka većeg broja komercijalnih avionskih linija prema Jadranu, tu zračnu prazninu sasvim dobro popunjavaju privatni i poslovni mali avioni čiji broj slijetanja i polijetanja s turistima se iskazuje u stotinama dnevno u svim zračnim lukama na Jadranu, bila je to neobičnost u ovogodišnjim turističkim kretanjima.

Jer, u našim glavama poslovni ili mali avioni koji se iznajmljuju za prijevoz pripadaju isključivo svijetu jet-seta, milijunaša, bogatih sportaša i biznismena pa je bilo u najmanju ruku čudno da toliko svjetskih „faca“ i bogataša baš sada dolazi u Hrvatsku. A kad ono, poslovni avioni koji zuje "sve u šesnaest" europskim, ali i hrvatskim nebom, u svoje kabine ove godine primaju i sasvim obične dobrostojeće turiste, obitelji i prijatelje koji žele izbjeći opasnost bliskog kontakta s koronavirusom u velikom avionu i zato unajmljuju - mali.

Štoviše, koronavirus koji je zadao nevolje gotovo svima koji se bave bilo čime vezanim uz turističke usluge, poslovnoj avijaciji donio je nove klijente.

Potražnja je na vrlo visokim razinama, a sve češće se događa da se svjedoči i nekim rekordnim brojkama. Tako ovih dana u odjel prodaje aviotaksi tvrtki stiže i do 300 upita po avionu dnevno!

Nedavno je BBC World News izvijestio o rekordnom povećanju broja putnika koji su se na ovu uslugu odlučili prvi put baš ove godine i to nakon pandemije.

Da je jednaka situacija i u Hrvatskoj s poslovnom avijacijom, potvrđuju Slobodnoj Dalmaciji iz zagrebačke tvrtke „Jung Sky“ koja sa svoja dva aviona ovog lipnja i srpnja bilježi najbolju poslovni rezultat u 10-godišnjoj povijesti tvrtke.

Dovoljno je pogledati piste i neba iznad naših jadranskih zračnih luka ovih dana, da postane jasno kako poslovna avijacija cvate u korona turističkoj sezoni.

Članak u cijelosti pročitajte u Slobodnoj Dalmaciji.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 03.08.2020. / slobodnadalmacija.hr