Kobe Verdonck / Jasmina Lukačević

Belgijski SD Worx preuzeo HRPRO

Belgijski SD Worx preuzeo HRPRO

Vodeći europski pružatelj usluga obračuna plaća i upravljanja ljudskim potencijalima kupovinom hrvatske tehnološke kompanije širi se u regiji.

Hrvatsku tvrtku HRPRO koja je razvila vlastiti informacijski sustav za upravljanje ljudskim potencijalima HRNET, preuzeo je SD Worx, vodeći europski pružatelj usluga i rješenja za obračun plaća i upravljanja ljudskim potencijalima. Ovom akvizicijom SD Worx proširuje svoju lokalnu prisutnost na 16 europskih zemalja u kojima HRPRO uspješno posluje više od dvadeset godina.

HRPRO kontinuirano razvija HRNET, vlastito višejezično softversko rješenje koje pokriva sve Human Resources procese: kadrovsku administraciju, obračun plaća, evidenciju radnog vremena, upravljanje kompetencijama, radnim učinkom i talentima, regrutaciju i selekciju, poslovna putovanja i druge povezane procese. HRNET danas koristi više od 130 kompanija diljem srednje i jugoistočne Europe u kojima je zaposleno više od 250.000 zaposlenika. HRPRO je obiteljska tvrtka u kojoj trenutno radi 60 zaposlenika i lani je ostvarila prihod od 3,1 milijuna eura.

„SD Worx ima jasnu strategiju biti vodeći pružatelj usluga obračuna plaća i upravljanja ljudskim potencijalima u Europi. Ovom akvizicijom jačamo naš portfelj kroz vlastiti softver za obračun plaća i upravljanje ljudskim potencijalima. Sa HRNET-om dobivamo pristup novim zemljama sa snažnom bazom internacionalnih i regionalnih klijenata. Tu vidimo puno prilika jer mnoge lokalne tvrtke rastu, a međunarodni poslodavci sele aktivnosti u regiju i pokreću makroekonomiju. Stoga je važno biti prisutan i uspješan u regiji što je u skladu s našom strategijom razvoja”, navodi Kobe Verdonck, izvršni direktor SD Worxa.

„Pridruživanje SD Worx-u omogućuje nam ubrzanje rasta u Hrvatskoj i regiji, širenje naše ponude i dodatni razvoj HRNET-a. Istovremeno dobivamo pristup zemljama u kojima je SD Worx već aktivan. Svakako želimo osigurati kontinuitet poslovanja za zaposlenike i klijente te vjerujemo da će klijenti obiju tvrtki imati koristi od ove akvizicije. SD Worx je zdrava i ambiciozna organizacija koja kontinuirano ulaže u budućnost svojih klijenata i zaposlenika pa nas posebno motiviraju nove mogućnosti razvoja zaposlenika, uspostava dobre suradnje, razmjena znanja i iskustava te podizanje inovacijskih kapaciteta“, dodaje Jasmina Lukačević, generalna direktorica HRPRO-a.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 07.07.2022.