Stiže Večera za žene u HR-u - Strateška funkcija u rukama žena

Stiže Večera za žene u HR-u - Strateška funkcija u rukama žena

Karijera u HR-u je ženama oduvijek atraktivna i žene čine većinu zaposlenika u ovom području te im trenutna pažnja daje priliku da HR bolje pozicioniraju u tvrtki i time unaprijede i svoje karijere.

Pripremile smo večeru namijenjenu ženama koje se bave ovim dominantno ženskim zanimanjem, a održat će se i panel na kojem smo okupile stručnjake u području ljudskih resursa. Tu su i žene koje suprobile stakleni strop u HR-u i pozicionirale sebe i HR visoko u svojim organizacijama.

Uz predavanje i večeru po izboru, gošćama večere bit će uručen i goodie bag, a prijaviti se možete već danas putem poveznice.

Neformalno druženje uz panel diskusiju

Na večeri ćemo čuti više o bogatom iskustvu žena u HR-u, a pridružit će nam se i jedan od rijetkih muškaraca u HR-u – Juraj Krnjević. Raspravljat će se o trenutnom stanju na tržištu rada, privlačenju i zadržavanju talenata, kako privući više muškaraca u HR i ostvariti ravnopravnost na nivou kompanije.

Pridružite nam se stoga 17. svibnja u hotelu The Westin u Zagrebu.

Svjesni smo važnosti povezivanja i razmjene iskustava, stoga će Večera za žene u HR-u pružiti priliku da se sretnete s drugim profesionalcima u ovom području, kao i da postavite pitanja i sudjelujete u diskusijama.


Pročitajte više: HR stručnjakinja Colas Francuska, Deborah Marcarelli: „Uloga HR-a je da ženama komunicira da vjeruju u sebe”


Večera za žene u HR-u: strateška funkcija u rukama žena

Na panelu će svoje znanje i mišljenje podijeliti Antonija Kapović, Dunja Firšt, Jadranka Čulo Petrovčić, Moira Homan i Juraj Krnjević.

Antonija Kapović je članica Uprave Spana zadužena za domenu ljudskih potencijala, čiji je glavni cilj privlačenje, razvoj, motiviranje te, u konačnici, zadržavanje najboljih IT stručnjaka u Spanu. Pod njezinim vodstvom Span je implementirao jedinstveni sustav upravljanja učinkom, čime su uvelike povećani angažman i zadovoljstvo zaposlenika. Sa svojim timom započela je Span Academy, uspješan program ljetne prakse namijenjen perspektivnim studentima tehničkih i informacijskih znanosti te Span Management Academy, program namijenjen razvoju budućih menadžera.

Zahvaljujući Antoniji i njezinom timu Span je 2020. godine dobio priznanje „Izvrsnost u izazovima“, a 2021. stekao certifikat „Poslodavac partner“, koji je uspješno recertificiran i u 2022. godini te potvrđuje kvalitetu Spanovih HR praksi.

Dunja Firšt direktorica je sektora Ljudski resursi u Kauflandu s bogatim iskustvom u HR-u u nekoliko različitih branši poput maloprodaje, veleprodaje, financijske industrije. Vjeruje da je snaga HR-a pružanje dodatne vrijednosti poslovanju i da uspjeh nije moguć bez ljudi. „Snaga je u ljudima“ moto je koji je vodi u poslu. Veseli je provoditi transformacije kroz HR projekte zajedno sa svojim HR dream teamom.


Pročitajte više: Antonija Kapović, članica uprave Spana: “Žene, vozite auto koji vam pripada po poziciji, nema izgovora da vam ne treba


Ljudski resursi u ženskim rukama

Jadranka Čulo Petrovčić je HR managerica za JYSK Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju. Većinu svog radnog vijeka provela je u HR-u retail sektora. Prve managerske korake napravila je u Mercatoru, a kao dio Mercator grupe imala je priliku usko surađivati i razmjenjivati znanja s kolegama iz regije. Kroz više od 20 godina radnog iskustva u Retail sektoru sudjelovala je u razvoju raznih segmenta s HR područja od čega je posljednji Employer branding.

Moira Homan diektorica je sektora Upravljanje ljudskim resursima u Podravki. Ova diplomirana psihologinja s diplomom Executive MBA ima 25 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u HR-u u telekomunikacijama, turizmu i u prehrambeno prerađivačkoj industriji. U suradnji sa sindikalnim partnerima konstantno se radi na poboljšanju materijalnih prava radnika.

Izvrsnost u radu potvrđuju i dobiveni certifikati Poslodavac Partner koji se dodjeljuje tvrtkama koje zadovoljavaju visoke standarde kvalitete u svim područjima upravljanja ljudskim resursima te Mamforce koji se dodjeljuje tvrtkama koje provode obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike upravljanja ljudskim potencijalima.


Pročitajte više: Kako je HR managerica Hana Naoulo Bego kroz burn out shvatila što je potrebno mijenjati u odnosima na poslu


Područje u kojem nedostaje muškaraca

HR je pretežno žensko područje pa su muškarci u manjini. Zna to Juraj Krnjević iz PharmaSa, direktor Ljudskih potencijala, brandinga i komunikacija.

Od početka karijere razvija se u području Ljudskih potencijala u farmaceutskoj i FMCG industriji. Iskustvo je gradio u Teva grupi, Coca-Coli HBC i PharmaSu. Trenutno je odgovoran za ljudske potencijale, branding i komunikacije na razini grupe. Od ukupno šest izravno nadređenih menadžera koje je promijenio tijekom karijere, pet su bile žene koje i danas smatra neprocjenjivim mentorima. Juraj će podijeliti svoje iskustvo u HR-u, kako privući muškarce u ovo područje, ali i kako biti HR direktor u kompaniji u kojoj su većinski zaposlene žene.

Sponzori ove večere su Span i Kaufland, a medijski pokrovitelj je posao.hr

Ponedjeljak, 08.05.2023. / womeninadria.com