Malo ih je, ali su složni: Nitko od 16 djelatnika neće dobiti otkaz niti će im biti smanjene plaće

Malo ih je, ali su složni: Nitko od 16 djelatnika neće dobiti otkaz niti će im biti smanjene plaće

Čak i u ovoj kriznoj situaciji, odlučili su se na hvalevrijedan potez.

Mala zagrebačka tvrtka AL zastupanje u osiguranju d.o.o. nastala je udruživanjem dva mlada ambiciozna čovjeka s velikim iskustvom i željom da naprave sustav u kojem će klijenti biti zadovoljni uslugama, a radnici uvjetima. Imali su ogromno znanje i iskustvo, a s obzirom na ideje koje su imali, odlučili su otići iz sigurnih luka u nepoznato i dati sve od sebe.

– Tvrtka se bavi prodajom svih vrsta osiguranja, a s obzirom na broj osiguravajućih društava s kojima radimo, nudimo samo najbolje za klijenta jer imamo veliki izbor, pa će tako apsolutno svaki klijent kod nas pronaći odgovarajuću policu za sebe, kaže nam suosnivač i suvlasnik tvrtke Vedran Lončar.

Njegov kolega Alen Žižak je iskustvo stekao u 10 godina rada u agenciji za osiguranje gdje je ured digao od nule do najjačeg ureda za osiguranje motornih vozila, dok je naš sugovornik u 10 godina radio na pozicijama od zastupnika u osiguranju do direktora regije Zagreb u tri multinacionalna osiguravajuća društva.

Stečeno iskustvo gdje su obojica bili ponajbolji u svom poslu odlučili su okruniti udruživanjem snaga i primijeniti u ono što najbolje znaju. Svatko je odlučio unijeti svoj maksimum u projekt, pa kako ispadne. A ispalo je odlično!

– Počeli smo 2017. godine gdje smo prvu godinu praktički testirali funkcionira li sustav koji smo zamislili te smo tu godinu odradili s jednim zaposlenim. Druge godine smo vidjeli da sustav u praksi funkcionira te smo se proširili na sedam ljudi, a trenutno ih je 16, a širimo se i dalje. U tom periodu nismo imali otpuštanja te smo temeljili rast na stabilnom portfelju s niskim rizikom, naglašava Lončar.

Čak i u ovoj kriznoj situaciji, odlučili su se na hvalevrijedan potez. Dok mediji bruje o masovnim otpuštanjima, oni su se na vrijeme pripremili na ‘crni scenarij’.

Neće, naime, dijeliti otkaze ni smanjivati plaće niti jednom od 16 djelatnika, jer kako ističu, sigurnost radnog mjesta je nešto što ih je oduvijek odlikovalo.

– Ova kriza kao i svaka druga je vrijeme kada poslovanje prilagođavamo novim načinima rada i preživjet će oni koji se prvi prilagode, a mi smo se prvi prilagodili! Tako želimo zahvaliti svim zaposlenicima, tim izuzetnim ljudima koji pokazuju da se posao može odraditi i od doma i poštujući sve propisane mjere, ako se poslu pristupa odgovorno i profesionalno, zaključuje Lončar.

Kao glavni poslovni cilj, Lončar ističe jednu stvar:

– Želimo imati sve najbolje zastupnike u osiguranju u svim gradovima pod svojim krovom, a neke od njih smo već i uspjeli dovesti da s nama stvaraju priču koju smo pokrenuli 2017. Zadovoljni smo razvojem i što svake godine dižemo tvrtku na viši nivo od godine prije, uvodimo inovacije i diktiramo promjene  u tom dijelu posla.

Preuzeto sa poslovni.hr

Četvrtak, 02.04.2020. / Zvonimir Varga , poslovni.hr