Za traženo radno mjesto nude i 15 tisuća eura bonusa, ali nitko ne želi doći raditi

Foto: DepositPhotos

Za traženo radno mjesto nude i 15 tisuća eura bonusa, ali nitko ne želi doći raditi

Više od stotinu ordinacija nema stalnog liječnika, a pacijente svaki dan dočeka drugi. Na natječaje se nitko ne javlja godinama, pa ima gradova koji nude i 15.000 eura samo za dolazak u njihove ambulante.

Tko će je dočekati u ordinaciji, gospođa Maja Volarić ne zna do posljednjeg trenutka. “Prošli tjedan nije se znalo, a ni ovaj se ne zna. Svaki dan je neki drugi doktor, ima ordinaciju, dođe tu tri-četiri sata”, kazala je Maja Volarić reporterki Dnevnika Nove TV Martini Bolšec Oblak.

U Dubravi kraj Vrbovca dvije od tri ambulante nemaju stalnog liječnika obiteljske medicine, pa im uskaču liječnici iz hitne pomoći. Oni svaki tjedan dobivaju novi raspored, prvi dio smjene odrade u jednoj ambulanti, a drugi dio smjene u drugoj.

“Danas je radni dan počeo u 7 sati, u Gregurevcu, u mojoj ambulanti. I onda sam došao tu, u 14 sati počeo sam raditi u Križevcima i tu sam do 7, pola 8”, objašnjava.

Naporno je liječnicima, ali i pacijentima. “Nije u redu jer jedan liječnik da neku preporuku, drugi dan dođeš i onda opet nešto drugo, katastrofa”, smatra Ljerka.

U Kloštaru Podravskom u ordinaciji je samo medicinska sestra Ivana Pavunić, a liječnik radi na daljinu. “Trenutačno ovdje imam tri puta tjedno liječnika, a dva puta se radi na daljinu. Liječnik je u nekoj drugoj ispostavi koja je najbliže”, tvrdi.

Ovu i slične vijesti pronađite na Poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 31.01.2023. / Poslovni dnevnik