Potpuno drugačija priča iz Slavonije: ‘Radim ovdje 10 godina i prezadovoljna sam’

Foto:DepositPhotos

Potpuno drugačija priča iz Slavonije: ‘Radim ovdje 10 godina i prezadovoljna sam’

Iako često govorimo o iseljavanju iz Slavonije, ima i drukčijih priča o ostanku, pa čak i doseljavanju zbog posla. Otkrili smo ih u našičkom kraju. Ulaganjem u tamošnju industrijsku zonu osiguralo se otvaranje novih radnih mjesta, piše HRT.

Nikolina i Ivana već godinama rade u svjetski poznatoj farmaceutskoj tvrtci u Našicama, koja je bila i prvi stanovnik tamošnje industrijske zone.

“Dolazim iz Krapinskih toplica, tražila sam prvo posao u Zagrebu, ali srce me je dovelo u Našice. U Našicama mi je dobro, tu sam osam godina. Počela sam raditi u proizvodnji, nakon toga u kontroli kvalitete i sad sam u osiguranju kvalitete i jako sam zadovljna”, rekla je Nikolina Kerep, voditeljica osiguranja kvalitete.

“Radim ovdje 10 godina i prezadovoljna sam. Posao je vrlo dinamičan. Nemam potrebe uopće odlazit iz Hrvatske ja sam prezadovljna, uvjeti su predobri”, rekla je Ivana Thes Lukačić, voditeljica odjela regulative.

Odlični uvjeti u industrijskoj zoni doveli su ovu obiteljsku tvrtku u Našice. Jedna su od tri hrvatske tvrtke koja ima certifikat američkog FDA-ja. Htjeli su doprinjeti razvoju ovog kraja u kojem imaju puno kooperanata.

“Svake godine otvaramo četiri do pet novih tržišta, to znači naravno i razvoj tvrtke, zapošljavanje, dogradnju pogona”, istaknuo je Andrija Lalić, direktor tvrtke.

Već su kupili novu česticu u zoni, za proširenje. A šire se i druge tvrtke.

Ostatak vijesti pročitajte na Poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 16.02.2023. / Poslovni dnevnik