Nude plaću od 14.000 kuna i pokrivenu ratu kredita, ali posao nitko ne želi

FOTO: Mega media

Nude plaću od 14.000 kuna i pokrivenu ratu kredita, ali posao nitko ne želi

U Domu zdravlja Metković jedna je liječnica obiteljske medicine u ponedjeljak dala je otkaz, a druga je liječnica prije toga otišla na porodiljni dopust. Tako je gotovo četiri tisuće njihovih pacijenata ostalo bez obiteljskog liječnika dok se ne nađe zamjena za ove dvije ordinacije koje su u sustavu javnog zdravstva, piše Jutarnji list.

Sve je to izazvalo velike gužve u čekaonicama, posebno u sezoni prehlada, gripe te, u novije doba, koronavirusa koji je izazvao veliku paniku među ljudima, što se nužno reflektira i na gužve u ordinacijama obiteljske medicine.

Dom zdravlja odavno je raspisao natječaj za liječnike, koji je stalno otvoren. Liječnicima se nude dobri uvjeti – plaćeni smještaj ili, pak, financiranje rate kredita za one koji bi potpisali ugovor na neodređeno radno vrijeme. Sve to kako bi ih se privoljelo da dođu u Metković, ali zasad, nažalost, nema interesa.

– Novom liječniku za privremeni rad uz plaću nudimo plaćanje smještaja i putnih troškova u iznosu od dvije kune po kilometru, a onima koji bi se željeli zaposlili na neodređeno Dom zdravlja bi pokrivao ratu kredita u iznosu do 4500 kuna, što dugoročno znači rješenje vlastitog stambenog pitanja – naglašava ravnatelj Doma zdravlja u Metkoviću, Mihovil Štimac.


Cijeli članak dostupan na: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 04.03.2020.