Mjesečne potpore HZZ-a do 5.800 kuna, evo tko ih može ostvariti

Mjesečne potpore HZZ-a do 5.800 kuna, evo tko ih može ostvariti

Novost u ponudi mjera su i vaučeri za obrazovanje, čiji je cilj jačanje zapošljivosti i konkurentnosti radne snage na tržištu rada te poticanje zadržavanja postojećeg zaposlenja stjecanjem novih kompetencija traženih na tržištu rada, a mogu ih koristiti i nezaposlene osobe.

Poslodavci za zelena i digitalna radna mjesta mogu ostvariti do 5.800 kuna mjesečne potpore, rečeno je skupini poslodavaca u srijedu u Županijskoj komori u Karlovcu (ŽKK) na predstavljanju mjera Odsjeka za rad s poslodavcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

„Visoki iznosi sredstava europskih fondova usmjereni su na zelenu i digitalnu tranziciju, a korištenje predstavljenih mjera povijesna je prilika poslodavcima da njima financiraju i plaće svojih djelatnika“, kazao je na predstavljanju mjera HZZ-a predsjednik Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman.

Riječ je o sufinanciranju plaće djelatnika zaposlenih na radnim mjestima koja zadovoljavaju kriterije kao zelena i digitalna radna mjesta, a to je i dvostruko veća potpora od dosadašnjih mjera, stoji u priopćenju HGK ŽKK.

Dosadašnjim mjerama intenzitet potpora kretao se od 40 do 75 posto bruto i iznosa plaće, a novim je mjerama postotak povećan do 81 posto bruto I iznosa plaće, što ih čini privlačnijima poslodavcima, navodi se u priopćenju.

Mjera osposobljavanja na radnom mjestu omogućuje stjecanje praktičnih znanja i vještina za obavljanje poslova određenog radnog mjesta, a može se koristiti i za prijenos znanja odnosno obuku unutar poslovnog subjekta, kao i angažiranje vanjskog izvođača pružatelja potrebnog programa osposobljavanja. Intenzitet te potpore kreće se od 50 do 70 posto sufinanciranja ukupno prihvatljivih troškova.

Novost u ponudi mjera su i vaučeri za obrazovanje, čiji je cilj jačanje zapošljivosti i konkurentnosti radne snage na tržištu rada te poticanje zadržavanja postojećeg zaposlenja stjecanjem novih kompetencija traženih na tržištu rada, a mogu ih koristiti i nezaposlene osobe, navodi se u priopćenju.

Preuzeto sa poslovni.hr

Petak, 16.09.2022. / Poslovni.hr/Hina, poslovni.hr