Le Meridien Lav otvorio prijave za cjelogodišnje stipendije

Le Meridien Lav otvorio prijave za cjelogodišnje stipendije

Nakon što je u suradnji sa Zakladom Sport2Life, čiji je osnivač poduzetnik i filantrop Mike Saran, osigurao sportske stipendije za mlade igrače KK Split, splitski resort Le Meridien Lav omogućit će još 20 dodatnih stipendija za učenike i studente koji se školuju u strukovnim zanimanjima te učenike i studente slabijeg imovinskog stanja.

'Resort Le Meridien Lav već godinama stipendira darovite učenike koji su tijekom svoje stručne prakse uz zavidan talent pokazali i izniman interes za svoje buduće zanimanje. Od ove godine odlučili smo povećati broj cjelogodišnjih stipendija te tako i drugim učenicima i studentima, kao i mladim perspektivnim sportašima, a koji već nisu na stručnoj praksi ili već ne primaju jednu od naših stipendija, omogućiti podršku u njihovom profesionalnom i sportskom razvoju. Mi u Odien Grupi i resortu Le Meridien Lav čvrsto vjerujemo kako ulaganje u mlade ljude nije samo naša odgovornost već i dužnost jer ulaganjem u njihovo obrazovanje, profesionalni i sportski razvoj, direktno ulažemo u razvoj i napredak našeg cjelokupnog društva', izjavio je Mike Saran, vlasnik resorta Le Meridien Lav i osnivač zaklade Sport2Life.

Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije imaju redoviti učenici i studenti koji ispunjavaju sljedeće uvjete: pohađaju srednjoškolske ili akademske ustanove u Republici Hrvatskoj, prebivaju ili borave (u slučaju da se radi o boravku, učenici/studenti moraju pohađati srednjoškolsko ili akademsko obrazovanje) na području Splitsko-dalmatinske županije te da ne primaju stipendiju drugih davatelja stipendija.

Od ukupno njih dvadeset koje će resort Le Meridien Lav dodijeliti, deset godišnjih stipendija u mjesečnoj vrijednosti od 265,45 eura namijenjeno je učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja. Uvjeti za prijavu su prijava i obavljanje stručne prakse kod davatelja stipendije za cijelo vrijeme stipendiranja te 12 mjeseci rada u najviše dvije sezone nakon završetka školovanja, a u koji se računa i vrijeme rada preko učeničkog ili studentskog servisa za vrijeme trajanja stipendije. Ključan uvjet prijave za ovu kategoriju stipendija je prijava za stručnu praksu u resortu Le Meridien Lav. Tijekom jednomjesečne stručne prakse u resortu stručna komisija će među kandidatima odabrati deset kojima će stipendija biti dodijeljena.

Uz prethodno spomenute resort Le Meridien Lav osigurat će i deset godišnjih stipendija u mjesečnoj vrijednosti od 265,45 eura za učenika i studente slabijeg imovinskog stanja. Uvjeti prijave su da prosječni mjesečni prihodi po članu kućanstva ne prelaze 600,00 eura bruto te dvomjesečni plaćeni sezonski rad (putem učeničkog ili studentskog servisa) kod davatelja stipendije za svaku pojedinu godinu stipendiranja.

Natječaj za sve stipendije otvoren je do 15.10.2023., a više informacija kao i obrazac za prijave i izjave o mjesečnim prihodima dostupni su za preuzimanje na internetskoj stranici https://www.lemeridiensplitresort.com/stipendije. Prijave za natječaj šalju se elektroničkom poštom na [email protected] ili poštom na adresu Grand Hotel Lav d.o.o., Grljevačka 2A, 21312 Podstrana, s naznakom: 'Prijava na Natječaj za dodjelu stipendija'.

O rezultatima natječaja i odabiru stipendista, a na osnovu dostavljene dokumentacije te rezultatima stručne prakse odlučuju predstavnici i zaposlenici Odien Grupe i resorta Le Meridien Lav.

Uz spomenute stipendije za koje je otvoren natječaj, kao i one koje je resort Le Meridien Lav u suradnji sa zakladom Sport2Life krajem kolovoza dodijelio mladim igračima KK Split, Resort i Zaklada dodijelit će i dodate tri Sport2Life stipendije odbojkašicama splitskog OK Brda uz dodatne tri stipendije za učenike iz Podstrane u suradnji s lokalnom općinom.

Odien Grupa i resort Le Meridien Lav će sveukupno, u sportskoj i obrazovnoj sezoni 2023./2024. dodijeliti 30 stipendija u vrijednosti 79.635 eura, a što uz već od prije deset ugovorenih stručnih godišnjih stipendija za deficitarna zanimanja, a koje su izvan raspisanog natječaja, iznosi 40 godišnjih stipendija za školsku/akademsku godinu 2023/2024. Također, uz godišnje stipendije Le Meridian Lav primateljima stipendija omogućuje i profesionalni razvoj kroz stručnu praksu i suradnju sa svojim iskusnim zaposlenicima te plaćeni studentski sezonski rad.

Petak, 22.09.2023. / www.lemeridiensplitresort.com