Turisti potrošili 4.500 kuna pa ucijenili restoran kako bi se izvukli od plaćanja

Turisti potrošili 4.500 kuna pa ucijenili restoran kako bi se izvukli od plaćanja

Grupa od 11 Nijemaca je ucijenila osoblje splitskog restorana koje je pozvalo policiju, no ipak su ostali nepokrivenih troškova.

Račun je iznosio 4527,80 kuna, ali ne radi se o nekom ugostiteljskom objektu u kojem su 'oderali' goste, već je ovog puta slučaj obrnut. Turisti su ucijenili osoblje jednog splitskog restorana i gostili se cijelu večer bez da su platili iti kune.

"Grupa od 11 Nijemaca je naručila meso, ribu, vino i druga pića, a kada su večerali i kada im je konobar donio račun, rekli su: Platit ćemo samo pola iznosa ili ćete dobiti 11 negativnih ocjena na Trip Advisoru", rekao je vlasnik restorana koji se s ovakvim slučajem do sada nije sreo.

Kaže da ovi mahom 30-godišnjaci nisu imali nikakve zamjerke na hranu ni uslugu, radilo se o čistoj ucjeni jer znaju kakvu štetu bi napravile takve ocjene na stranici koju mnogi drže relevantnom prilikom izbora mjesta izlaska.

"Iako smo takvo ponašanje smatrali pokušajem pljačke, nekakva prijetnja fizičkim sukobom nam nije padala na pamet jer se to kosi sa svim što radimo u ugostiteljstvu svih godina. Zvali smo policiju i - pogriješili. Oni su uzeli podatke od jednog turista, pustili su ih da idu, a nama su sugerirali pokretanje privatne tužbe. Tako da mi nismo niti dobili pola iznosa kojega su nam 'velikodušno' ponudili siti Nijemci. A, naravno, PDV na izdani račun ćemo trebati platiti", ispričao je ugostitelj.

Nije na tome stalo...

"Kontaktirali smo odvjetnike, ali su nam oni rekli da je vrlo teško dokazati da su stranci konzumirali večeru, pogotovo jer policija nije napravila zapisnik. Eto, opljačkali su nas, stoga želimo da se za ovaj problem čuje jer ne vjerujemo niti da smo mi jedini lokal kojega su posjetili i prevarili, niti mislimo da je ovo jedina ekipa koja se časti na račun prijetnji objavama na Trip Advisoru i sličnim internetskim platformama", zaključio je vlasnik uglednog objekta.

Članak je prenesen s Dalmatinskog portala.

Ponedjeljak, 08.07.2019. / dalmatinskiportal.hr