Legenda se vratila

Šivaći strojevi Bagat su se vratili na hrvatsko tržište :)

Šivaći strojevi Bagat su se vratili na hrvatsko tržište :)

Brand koji odlikuje slavna povijest te je već desetljećima sinonim za izvrsnost na ovim područjima, vratio se na hrvatsko tržište te je njegov najnoviji asortiman nove generacije ponovno dostupan za kupovinu! Bagat – marka koja oduševljava i zadovoljava šivače od 1955.

Svi se još uvijek sjećamo modela iz Bagat obitelji kao što su Slavica, Višnja, Ruža i Jadranka. Kroz svoju slavnu povijest, Bagat je proizveo više od 20 vrsta kućnih šivaćih strojeva, a svaki od njih bio je sve napredniji. Bagat šivaće mašine bile su neizostavan dio svakog kućanstva, a mlade žene koje su se udavale dobivale su ih, na primjer, u miraz, osobito na selu. Koristile su ih naše bake i majke za izradu raznih komada odjeće, plahti, jastučnica i sličnih predmeta, a možda ste i vi započeli prve korake u svijetu šivanja s njima. Od davnina su naše bake i mame koristile Bagatice, a mi smo odrasli gledajući njih kako s ljubavlju sjedaju za mašinu, uvlače konac u iglu i prepuštaju se užitku. U najslavnijem periodu svoje povijesti, Bagat je zapošljavao 3600 radnika, a proizvodilo se oko 160.000 strojeva na godinu! Time je Bagat postao četvrti proizvođač domaćinskoga šivaćeg stroja s računalnim upravljanjem u Europi i šesti u svijetu.

Bagat

Jeste li znali da je prvi prototip Bagat šivaće mašine izradio mehaničar Šime Pavić davne 1955. godine? Prototip je težio preko sedam kilograma, a mogao je i šivati u dva pravca (naprijed-natrag), šivati cik-cak, poluautomatski izrađivati rupice, šivati gumbe, izrađivati devet vrsta uzoraka i šivati s dvije igle.

Želja za održavanjem i oživljavanjem ove velike marke u svijetu šivaćih strojeva za kućanstvo, potaknula je na suradnju tehničare, mehaničare i strane partnere, a izrađeni su novi modeli šivaćih strojeva BAGAT, koji se proizvode u istoj tvornici kao i šivaći strojevi Singer. Nove modele BAGAT šivaćih strojeva odsada možete kupiti i na hrvatskom tržištu!

Glavne značajke Bagat šivaćih mašine nove generacije su LED osvjetljenje, automatski uvlakač niti, udobna radna površina, metalno kućište te brojne druge pogodnosti koje iskustvo šivanja podižu na potpuno novu razinu.

Bagat Jantar

Šivaći stroj Bagat Jantar jednostavan je i intuitivan za korištenje. Žuta je boja energije, sunca, intelekta i lakoće. Stroj smo nazvali po kamenu Jantar koji simbolizira uspjeh. Bagat Jantar šivaći stroj sa 17 različitih šavova, upotrebom stopica s brzom promjenom, automatskim uvlačenjem niti, mogućnošću obrnutog šivanja, jednostavnim izborom šavova i mogućnošću šivanja dvostrukom iglom. Ovaj šivaći stroj omogućuje stvaranje ukrasnih šavova i overlock šavova. Mašina sadrži I 4-stupanjsku automatsku rupicu (4-brzinska rupica), ugrađeni automatski uvlakač konca te čak 11 različitih položaja igle. Podesiva duljina šava je 4 milimetara, a podesiva širina cik-cak šava iznosi 5 milimetara. Stroj naravno ima i ugrađenu LED rasvjetu radne površine, a moguće je i uzvratno šivanje te šivanje dvostrukom iglom. Stroj sadrži elektronsku pedalu, a motor je snažan i ekonomičan s brzopromjenjivim stopicama za šivanje.

Bagat Jantar šivača mašina nudi vam ugodnu veličinu mjesta za šivanje na desnoj strani igle. Ubodna ploča može se lako izvaditi, dok budete čistili okolinu metalnog grajfera, igle i transportnih zubaca. Sve šivaće stopice su lako i brzo zamjenjive. Pritiskom na polugu na stražnjem dijelu držala stopice vrlo jednostavno možete ukloniti i postaviti novu papučicu. Moguće je i šivanje s dvojnom iglom, ako vam je to potrebno.

Bagat Safir

Šivaći stroj Bagat Safir napredan je te nudi velik izbor uboda. Plava boja je simbol mira i opuštenosti u prirodi. Predstavlja sklad, nebo i vodu. Stroj smo nazvali po kamenu Safiru, koji je simbol snage i kreativnosti.. Šivaća mašina Bagat Jantar s 34 različita uboda, upotrebom stopica koje se brzo mijenjaju, automatskim uvlačenjem niti, mogućnost obrnutog šivanja, laganim odabirom uboda i mogućnošću šivanja dvostrukom iglom.

Bagat Safir šivaći stroj kombinira sve što vam treba za brzo i kvalitetno šivanje. Idealno je za skraćivanje hlača (također traperica), šivanje zavjesa, pričvršćivanje dresova, šivanje dječjih odjela i slično. Mašina će vam vrlo dobro služiti i tada, kad čete šivati više slojeva tkanine. S Bagat šivaćim mašinama pustite svojoj mašti da izađe na vidjelo. Opremljen je sa 34 različitih šavova, koji uključuju: ravni šav-pozicija sredina, ravni šav pozicija desno, ravni ojačani šavovi, različiti cik cak šavovi, ojačani cik cak, više različitih šavova za elastične materijale/elastični šavovi, slijepi šav, ukrasni i takozvani overlock šavovi. S Bagat Jantar mašinom možete šivati i rupicu za gumbe, u 4 koraka. Šavove jednostavno odaberete s velikim šavovima označenim gumbom...

Ostatak vijesti pročitajte na linku.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 27.04.2022. / slobodnadalmacija.hr