Uoči Dana očeva najava festivala koji promiče ravnopravno roditeljstvo

Početkom svibnja na Krku 3. Dadathlon festival

Početkom svibnja na Krku 3. Dadathlon festival

Treći Dadathlon festival, obiteljsko događanje namijenjeno povezivanju očeva i njihove djece kroz sport i zabavu, u Puntu na otoku Krku održat će se u subotu i nedjelju 4. i 5. svibnja 2024. godine.

Okosnica festivala je simbolični mini maraton za tate i djecu na šetnici uz more. Ostatak vikenda ispunjen je mnoštvom rekreativnih, poučnih i zabavnih sadržaja za djecu svih dobi i njihove roditelje. Tu su kazališne predstave, avanturističke igre, edukativne radionice, nogometne utakmice za tate i djecu, kutak za mame i gastronomski kutak sa zdravom hranom.

Nadamo se da će i s ovogodišnjeg Dadathlon festivala mnoge obitelji s djecom kući ponijeti lijepe uspomene! Festival raste iz godine u godinu i dokaz je snage sporta i društvenih aktivnosti u jačanju obiteljskih veza. Presretni smo da je u organizaciju festivala uključen veliki broj volontera te da zajednički doprinosimo društvenom prihvaćanju važnosti ravnopravnog roditeljstva", kazao je Marino Manzoni, predsjednik udruge Daddyhood Croatia.

Godine 2021. utrka Dadathlon se održala virtualno, a od 2022. godine Dadathlon festival se održava u Puntu. U međuvremenu se proširio na četiri europske zemlje i Meksiko. U nastavku godine Dadathlon festivali će se održati u Austriji i Švedskoj, a posebna utrka trčanja za tate i djecu bit će organizirana u sklopu Osječkog polumaratona.

Za mini maraton u sklopu Dadathlon festivala naplaćuje se kotizacija. Uz startni broj svaki sudionik utrke dobiva majicu i startni paket s darovima sponzora. Sudjelovanje u ostalim sadržajima festivala za sve je zainteresirane besplatno.

Dadathlon festival u Puntu organizira Hrvatska udruga tata Daddyhood Croatia uz potporu Općine Punat i Turističke zajednice Punat. Festival je nastao u suradnji s neprofitnom organizacijom Daddyhood Europe čiji su osnivači Šveđanin Thomas Pickelner i Hrvat Marino Manzoni. Daddyhood Europe promiče aktivnu ulogu tate u odgoju djece i ravnopravnu raspodjelu roditeljskih uloga.

Prijave na utrku: https://raceid.com/en/races/12184/about
Facebook stranica: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555577857330

Ponedjeljak, 18.03.2024. / www.prorsus.hr