3 savjeta da se ne udebljate tijekom karantene

3 savjeta da se ne udebljate tijekom karantene

Vrijeme karantene nije vrijeme kada treba prestati prakticirati zdrave navike, nego vrijeme kada ih se treba držati još više.

U nastavku vam donosimo tri savjeta da se ne udebljate tijekom karantene.

Neka vam pripremanje obroka postane svakodnevna rutina
Iako imate više vremena za kuhanje jer više vremena provodite u kući, dobra strategija za pripremanje obroka pomoći će vam u tome na duže staze. Počnite prvo s pripremanjem svježih namirnica, kao što su meso, morska hrana, voće i povrće, prije nego što prijeđete na zamrznute ili konzervirane. Osim toga, trajne namirnice možete kombinati sa svježim kako biste imali zdraviji i raznovrsniji obrok.

Izbjegnite jedenje zbog stresa
Ako sve vrijeme provodite kod kuće, u jednom trenutku sigurno će vam biti dosadno, pa ćete pohrliti za hranom kad god se to dogodi, a osim toga, stresne situacije potiču nas na "emocionalno jedenje". To je sasvim normalno i u redu je ponekad potražiti utjehu u hrani, ali ne trebamo se stalno oslanjati na nju, nego bi bilo poželjno naći druge načine kako se izboriti s dosadom i stresom.

Svakodnevno nađite vremena i prostora za vježbanje
Pronađite način da ostanete aktivni jer je to jako važno za vaše psihičko i tjelesno zdravlje. Ako imate otvoreni prostor, kao što su dvorište ili park, gdje možete biti na sigurnoj udaljenosti od drugih, prošetajte na suncu. Vožnja bicikla je također sjajna aktivnost prilikom koje ne morate biti u blizini drugih. Ako vam nedostaju treninzi joge ili odlazak u teretanu, pokušajte iskoristiti ono što imate u kući da obavite svoje treninge. 

Slična tematika:


Ostatak članka pročitajte na wall.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 24.03.2020.