Finska premijerka predlaže 24-satni radni tjedan

Finska premijerka predlaže 24-satni radni tjedan

Sanna Marin (34) donedavno je obnašala dužnost ministrice prometa u Finskoj, a prošlog utorka je postala najmlađa premijerka u povijesti ove zemlje.

Tim izborom postala je i trenutačno najmlađa aktualna premijerka na svijetu. Njezina ideja o četverodnevnom radnom tjednu sa šest radnih sati u danu vruća je tema u ovoj zemlji još od kolovoza, kada ju je prvi put najavila.

Dok sve više kompanija nastoji povećati produktivnost uz zadržavanje naglaska na ravnoteži između radnog i privatnog života, ideja o kraćem radnom tjednu postaje sve uobičajenija. 

“Četverodnevni radni tjedan, šestosatni radni dan. Zašto to ne bi mogao biti sljedeći korak? Je li osmosatno radno vrijeme zauvijek definirano? Vjerujem da ljudi zaslužuju provesti više vremena sa svojim obiteljima i voljenima...”, izjavila je nedavno Sanna Marin za novine Helsinki Times.

Pojedine međunarodne tvrtke poput Microsofta u Japanu već su implementirale kraće radne dane. Takva praksa kod zaposlenika ne dovodi do povećanja produktivnosti.


Ostatak članka pročitajte na: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 18.12.2019.