Zapošljavanje žena iz teže zapošljivih skupina

Zapošljavanje žena iz teže zapošljivih skupina

Problem zapošljavanja teže zapošljive skupine žena - u mnogim je hrvatskih krajevima ublažen putem projekta Zaželi. Mnoge žene skrbe se o starijim i nemoćnim osobama. U Osječko-baranjskoj županiji jedan od nositelja projekta je i kršćanska humanitarna udruga "Putevi milosti".

Ana Pejić
je do prije 7 godina radila kao kuharica u Njemačkoj. Po povratku nikako nije mogla naći posao dok prije nekoliko mjeseci nije počela raditi u projektu "Važna si, zaželi i pomozi". Sada se brine o 7 korisnika.

- Dva puta tjedno idem kod nekog i tamo sam 2,5 do 3 sata. Ostanem pomoći oko usisavanja ako treba, operem prozore ili skuham, ovisi što ne mogu sami napraviti, rekla je.

Projektom se zapošljavaju žene starije od 50 godina i s dužim stažem na Zavodu za zapošljavanje. Preko Kršćanske humanitarne udruge Putevi milosti pomažu starijim i nemoćnim osobama. Pomoć u kući poput pospremanja ili kuhanja obroka, donošenja lijekova ili namirnica iz trgovine dio su usluga obuhvaćenih projektom.

- Projekt je vrijedan 1,85 mil kn. Nažalost, mi smo prepunjeni i više ne možemo nikoga primiti. Imamo 140 korisnika i 50 osoba na listi čekanja. Pritisak je veliki, puno ljudi nam se javlja, dnevno dobijemo po 5-6 novih upita, rekao je Krešimir Žarković, predsjednik Kršćanske humanitarne udruge "Putevi milosti".

Kršćanska humanitarna udruga Putevi milosti u suradnji s partnerima projekta, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb, zapošljava 20 žena iz teže zapošljivih skupina.

Video prilog možete pogledati na linku.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 22.10.2020. / hrt.hr