Vlak Hrvatskih željeznica nije krenuo s kolodvora jer kondukter nije došao na posao

Vlak Hrvatskih željeznica nije krenuo s kolodvora jer kondukter nije došao na posao

Vlak na relaciji Šibenik-Perković-Split, jutros uopće nije pošao sa šibenskog kolodvora iz čudnovatog razloga jer kondukter nije došao na posao, a kada posada nije popunjena, kompozicija ne smije prometovati, piše portal Šibenski

Požalila se na taj bizaran događaj jedna putnica koja je rano ustala kako bi u 4:47 sjela na vlak do Perkovića da bi odatle presjela na vlak za Split.

Netko je u HŽ-u napravio pogrešan raspored, glasi neslužbeno objašnjenje.

'Svako jutro putujem vlakom na posao iz Šibenika, a jučer sam radila na daljinu, imam tu mogućnost. U vlaku smo bile jedna studentica i ja, inače je najviše osam putnika na toj relaciji', rekla je građanka uskraćena za uslugu za Šibenski, zajedno još s jednom studenticom.

Putnika nema puno, najviše 7-8, a upitno je, kaže čitateljica, jesu li putnici koji na isti vlak čekaju na postajama u Mandalini i u Ražinama uopće bili obaviješteni da nemaju vezu do Splita.

Iz HŽ-a su se ispričali i objasnili što se dogodilo.

'Ispričavamo se putnicima zbog otkazivanja vlakova. Kondukter koji je trebao pratiti ranojutarnje vlakove iz osobnih razloga nije došao na smjenu na vrijeme. S obzirom da se vlakovi koje je trebao pratiti ne mogu u promet pustiti bez konduktera te da ugovorni autobusni prijevoznik nije mogao isporučiti autobuse u 60 minuta od predviđenog polaska prvog vlaka, danas, 31. svibnja došlo je do otkazivanja vlakova 5820 (Šibenik 4.53 – Perković 5.23) i 5821 (Perković 5.50 – Šibenik 6.21).

U vlaku 5820 bila su dva 2 putnika. Putnici su bili prevezeni prvim sljedećim vlakovima, odnosno vlakovima 5800 (Šibenik 6.27 – Perković 6.57) i 5801 (Perković 7.04 – Šibenik 7.35)', stoji u odgovoru.

Izvor: tportal.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 01.06.2022. / www.tportal.hr