Vlada predstavila reformu: Trebale bi rasti plaće, ali i dobit poduzetnicima

Vlada predstavila reformu: Trebale bi rasti plaće, ali i dobit poduzetnicima

Na današnjoj sjednici Vlada raspravlja o petom krugu reforme

“Najava petog kruga porezne reforme nastavak je naše politike rasterećenja i građana i poduzetnika i s novim valom bit ćemo na preko 10 milijardi kuna rasterećenja hrvatskih građana i poduzetnika”, rekao je Plenković na početku sjednice, a mjere kojima se predlaže snižavanje stopa poreza na dohodak s 24 na 20 posto te s 36 na 30 posto, kao i snižavanje stope poreza na dobit s 12 na 10 posto za poduzetnike koji godišnje ostvaruju prihode do 7,5 milijuna kuna, predstavlja ministar financija Zdravko Marić.

Ističe kako se snižavanje stope poreza na dobit za poduzetnike koji godišnje ostvaruju prihode do 7,5 milijuna kuna odnosi na 93 posto obveznika.

Povećava se i prag za primjenu postupka oporezivanja prema naplaćenim naknadama sa 7,5 milijuna kuna na 15 milijuna kuna.

Mijenjaju se četiri zakona – o porezu na dodanu vrijednost, o porezu na dobit, o porezu na dohodak te o fiskalizaciji u prometu gotovinom, a kako je istaknuo ministar, u Saboru će im u drugom čitanju pridružiti i peti zakon koji je još u javnom savjetovanju, a to je Zakon o financiranu jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Ministar Marić je naglasio kako su imali apele umjetnika, zabavljača sportaša pa se smanjuje i stopa poreza po odbitku s 15 na 10 posto.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala net.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 05.11.2020. / net.hr