Virus spašava Neretvu: Očekuju odličnu sezonu upravo zbog korone

Virus spašava Neretvu: Očekuju odličnu sezonu upravo zbog korone

Mandarine su jedino hrvatsko izvozno voće, čija je berba i službeno počela posljednjih dana rujna. I dok neretvanski voćari sa zebnjom iščekuju sezonu berbe, koja će se odvijati u još neviđenim epidemiološkim uvjetima, čini se da bi im koronavirus mogao ići naruku.

Naime, očekuje se veća potražnja za ovim voćem, punim vitamina C, koji se tradicionalno koristi za jačanje imuniteta, piše Slobodna Dalmacija.

Neretvanski voćari se nadaju da će moći prodati mandarine.

Ipak, kod nas ništa nije sigurno kad je poljoprivreda u pitanju jer uvoz svake godine iznova uništava domaću proizvodnju upravo u sezoni berbe domaćeg voća i povrća. Tako je teško pretpostaviti da će se u slučaju mandarina ponoviti scenarij iz svibnja, kada su domaći proizvođači jagoda prodali svoje jagode i još dobro zaradili jer zbog virusa nije bilo uvoza.

Prve procjene pokazuju da će Neretvani imati proizvodnju od oko 32.000 tona mandarina, što je osrednji urod. Očekuje se dobra kvaliteta.

Izvor: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Tagovi: mandarine, Neretve
Srijeda, 30.09.2020. / www.poslovni.hr