Udruga slijepih Zagreb otvorila pogon za proizvodnju tekućih sapuna Dodir prirode

Udruga slijepih Zagreb otvorila pogon za proizvodnju tekućih sapuna Dodir prirode

Otvoren je pogon za proizvodnju tekućih sapuna Dodir prirode koji proizvode slijepe i slabovidne osobe kroz tvrtku „Sfera Visia“ koju je osnovala Udruga slijepih Zagreb

Jedan od najvećih problema za osobe s invaliditetom je slaba mogućnost pronalaska posla, stoga je nekad jedini izlaz udruživanje i osmišljavanje samozapošljavanja.

Među onima koji su u tome uspjeli je i vrlo aktivna Udruga slijepih Zagreb koja je pokrenula novi pogon za proizvodnju sapuna kojemu je nadjenula i lijepo i prikladno ime: ‘Dodir prirode’ – poznato je kako je slijepim osobama osjet dodira jedna od najvažnijih načina komuniciranja, stjecanja znanja i kretanja kroz prostor. A jednako tako i mirisi – a proizvode mirisne sapune.

Ovaj projekt socijalnog poduzetništva do sada je uspio zaposliti  tri osobe, a planira zapošljavanje još tri slijepe i slabovidne osobe u prvom kvartalu sljedeće godine.

Daljnja zapošljavanja će ovisiti o prodaji njihovih mirisnih proizvoda, a poduzeće Zvijezda im je pomoglo osiguranjem glavne sirovine za godišnju proizvodnju sapuna – suncokretovog ulja.

Sve vrste sapuna Dodir prirode proizvode se 100% od prirodnih sastojaka, čije recepture priprema voditeljica proizvodnje Barbara Šajinović, kažu u Udruzi slijepih Zagreb.

Barbara Šajinović je i sama od  najranijeg djetinjstva visoko slabovidna te je nakon  fakultetskog obrazovanja godinama pokušavala naći adekvatan posao.

Udruga slijepih Zagreb već iza sebe ima uspješan projekt izrade prirodnih sapuna, a iniciran je vrlo zanimljivom idejom prodaje personaliziranih i drugih ‘Sapuna s točkicama’.  
Radi se o sapunima koji imaju ispupčene željene poruke ili imena ispisana na Brailleovom pismu.

Članak u cijelosti pročitajte na tris.com.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 01.10.2020. / tris.com.hr