Švicarska tvrtka s uredima u Zagrebu i Beogradu uvodi četverodnevni radni tjedan

Švicarska tvrtka s uredima u Zagrebu i Beogradu uvodi četverodnevni radni tjedan

Kako bi omogućila veću fleksibilnost i bolju ravnotežu između privatnog i poslovnog života, tvrtka za poslovno izvještavanje u zrakoplovnoj industriji ch-aviation predstavila je nove benefite za zaposlenike.

Četverodnevni radni tjedan česta je tema razgovora u poslovnom svijetu. Razna istraživanja potvrđuju da ovaj način rada povećava produktivnost i motivaciju zaposlenika, poboljšavajući ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Mnoge zemlje poput Švicarske, Irske, Njemačke i Švedske su među prvima predstavile i potvrdile uspjeh ovog koncepta. Jedna od tvrtki koje aktivno prate dakve trendove je i ch-aviation kao jedna od prvih data/tech tvrtki u zrakoplovnoj industriji koja nudi ovu pogodnost svojim zaposlenicima.

“Naše poslovanje bazira se na principu “Data as a Service“ (DaaS), i jedina smo zrakoplovna data/tech/SaaS tvrtka u regiji. S obzirom na rast i stalnu potrebu za novom radnom snagom te želju za zadržavanjem trenutnih članova tima, odlučili smo pružiti našim postojećim i budućim zaposlenicima posebne i moderne uvjete rada. Jedna smo od rijetkih tvrtki u regiji koja je implementirala četverodnevni radni tjedan, nastojeći svojim zaposlenicima omogućiti najbolje radne uvjete kako bi mogli napredovati u karijeri, a da pritom ostanu opušteni i bez stresa”, kazala je Sanja Ples, izvršna direktorica ch-aviationa.

“Nedavna globalna pandemija utjecala je na radna mjesta pretvarajući naše domove u urede. Primijetili smo da odsutnost ljudi iz ureda nije ugrozila uspjeh naših projekata i ciljeva. Stoga smo, kao tvrtka koja cijeni ravnotežu između poslovnog i privatnog života, odlučili naše radno okruženje učiniti još fleksibilnijim i ponuditi svim našim zaposlenicima izbor četverodnevnog radnog tjedna.”

Cijeli članak pročitajte na poslovni.hr

Četvrtak, 10.11.2022. / Darko Bičak, poslovni.hr