Stižu li odlične vijesti za umirovljenike? HZMO je u završnoj fazi osnivanja mirovinskog osiguravajućeg društva

Stižu li odlične vijesti za umirovljenike? HZMO je u završnoj fazi osnivanja mirovinskog osiguravajućeg društva

Kada odlazite u mirovinu, novci se s vašeg računa iz II. stupa prebacuju u MOD, a umirovljenik s njima sklapa ugovor o isplati mirovine.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar otkrio je u intervjuu za Poslovni.hr da je HZMO u završnoj fazi osnivanja svog Mirovinskog osiguravajućeg društva (MOD-a).

Podsjetimo, mirovinska reforma je HZMO-u dala mogućnost da osnuje svoj MOD i da se baci u tržišnu utakmicu, a sredinom prošle godine HZMO je donio odluku o osnivanju mirovinskog osiguravajućeg društva, budući da u Hrvatskoj imamo samo jedno i to u privatnom vlasništvu.

“U ovoj godini predstoji nam završna faza osnivanja mirovinskog osiguravajućeg društva (MOD). Priprema za osnivanje MOD-a započela je sredinom 2019., a početak rada ovisit će kada od Hanfe dobijemo odobrenje. Upravno vijeće HZMO-a odlučilo se na osnivanje MOD-a kako bi budućim umirovljenicima omogućili da svoju individualnu štednju iz II. i III. mirovinskog stupa unesu, ne samo u privatna mirovinska osiguravajuća društva, veći u MOD u vlasništvu HZMO-a, koji će, vjerujemo, poslovati uz manje troškove i niže naknade”, kazao je Serdar za Poslovni dnevnik.

Manji troškovi i manje naknade na tržištu mogle bi zainteresirati sve buduće umirovljenike.


Ostatak članka pročitajte na: mirovina.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 17.03.2020.