Rijeka ugošćuje ovogodišnji 'Lean Spring Summit' - poslušajte stručnjake na temu Greendustry 4.0 - The Way to Sustainability

Rijeka ugošćuje ovogodišnji 'Lean Spring Summit' -	poslušajte stručnjake na temu Greendustry 4.0 - The Way to Sustainability

Zelena industrija, kao i društveno odgovorno poslovanje pojmovi su koji se proteklih godina protežu kroz mnoge projekte, strategije kompanija, gospodarstva pojedinih zemalja, ali i globalnog gospodarstva. Sve više kompanija razumije i prihvaća važnost implementacije zelenog načina razmišljanja i prilagodbu svojih procesa novom načinu poslovanja.

Povećana svijest i kontinuirano obrazovanje o globalnom zatopljenju, klimatskim promjenama i nadolazećem iscrpljenju i nedostatku važnih prirodnih resursa stvorili su značajnu razinu osvještavanja i potražnje za zelenom industrijom. 

Poslovanje u ovim novim, istovremeno naprednijim ali i izazovnim uvjetima, dovelo je mnoge tvrtke pred zid promjene.

Dok ga neki pokušavaju preskočiti metodama 'starog doba', stavljajući fokus na kratkoročne benefite zanemarujući širu sliku vlastitog djelovanja i poslovanja, a zelene odluke donose u svrhu ostavljanja bolje slike u javnosti, drugi promišljaju o prilagodbi novom dobu kroz nužne promjene i otvorenog uma prihvaćaju ideje o drugačijem, često boljem i optimalnom načinu rada.

Tek kada se pojam zelene industrije uzdigne i odmakne od pukog teoretiziranja ili pak korištenja istog u PR-ovske svrhe kompanije te se implementira svrhovito i smisleno, dolazi se do jednog od velikih benefita - konkretne optimizacije cjelokupnog poslovanja.

Uz temeljno pitanje – što?, ovogodišnji Lean Spring Summit, konferencija koja nas očekuje ovog svibnja u Rijeci, postavit će ključno pitanje – kako?

  • Kako mogu optimizirati svoje poslovanje?
  • Kako će odluke koje donesemo danas utjecati na cjelokupnu industriju i gospodarstvo?
  • Mogu li procesi unutar poduzeća biti još optimalniji?
  • Kako uštedjeti?
  • Kako digitalizirati procese unutar kompanije?
  • Mogu li prilagoditi dio poslovanja i učiniti ga još 'zelenijim'? 


Neka su od pitanja koja će dotaknuti stručnjaci, ali i znanstvenici na konferenciji.

Kako zelene metodologije, ideje i procesi mogu direktno utjecati na uštede, ekonomičnost, održivost i strateški rast kompanije teme su koje će obraditi govornici ovogodišnje konferencije Lean Spring Summit, upravo najveći stručnjaci i znanstvenici u ovom polju.

Deveti Lean Spring Summit dvodnevna je konferencija i ''place to be'' za sve pojedince i tvrtke koje zanimaju ili žele saznati više iz područja kao što su: Pametna tvornica, Lean Management, Optimizacija procesa i poslovanja, Digitalna transformacija, Lean i zelena transformacija, Industrija 4.0 i digitalne tehnologije te Green poslovanje i green tehnologije.

Tema konferencije, koja će biti održana od 23. do 24. svibnja 2023. u Hotelu Hilton Rijeka Costabella, u Rijeci je ''GREENDUSTRY 4.0 - the way to Sustainability''.

Ovogodišnju konferenciju podržali su sponzori Windor, Klimaoprema, Fluentis, Ember Kamini, medijski pokrovitelji posao.hr, kanalRi, HINA, Novi List, Ri portal, a podržavatelj konferencije je Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu.

Riječ je o dvodnevnom skupu na kojemu će renomirani multidisciplinarni govornici i stručnjaci na području znanosti predstaviti nove trendove, ideje i inovacije novog doba te obrađivati temu zelene industrije.

Također, ugledna hrvatska poduzeća predstavit će Case studije svojih transformacija.

Neke od tema koje će biti obrađivane na konferenciji su:

  • Key Performance Indicators - Zelenim poslovanjem do boljih brojki
  • Kako pametna tvornica štedi energiju
  • Ublažavanje klimatskih promjena
  • Put do cirkularne ekonomije
  • Zeleni EU fondovi
  • Redizajn proizvodnih poslovnih procesa industrije
  • Važnost čovjeka kao faktora u održivosti gospodarstva
  • KAIZEN metodologija i njena primjena
  • Big data i IoT – tehnologije održivosti
  • Optimizacija logističkih lanaca
  • Zeleni trendovi u logistici
  • Aditivne tehnologije i 3D printanje u proizvodnji hrane
  • Kako uklopiti zeleno promišljanje u postojeći mindset

Program

Ovaj pomno  osmišljen program na temu zelene industrije pojasnit će i predstaviti trendove, ideje i inovacije novog doba.

Proljetni sunčani dani svibnja, zvukovi mora odmah ispod prostora hotela s vrhunskom uslugom i izuzetna prilika za networking samo su dio onoga što vas očekuje na našoj konferenciji!

Prijave su otvorene! Pogledajte trenutne popuste na kotizacije na web stranici https://culmena.hr/lean-spring-summit/, a ako želite sudjelovati kao izlagač ili predstaviti svoj Case Study javite se na [email protected]

image003 image004 image005 image006 image007 image008 image009

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 15.05.2023.