Posao desetljeća na kojem će raditi više od tisuću radnika

Posao desetljeća na kojem će raditi više od tisuću radnika

Europska komisija u petak je odobrila 197 milijuna eura za gradnju drugog kolnika Istarskog ipsilona od čvora Vranje do tunela Učka te gradnju druge cijevi tunela Učka spoja od tunela Učke do čvora Matulji

Iz Komisije je priopćeno da je u skladu s pravilima EU o državnim potporama, plan Hrvatske da produlji ugovor s društvom Bina-Istra o koncesiji za Istarski ipsilon do 2039. godine, što će o koncesionaru omogućiti novo ulaganje od 197 milijuna eura.

U Komisiji navode da je Hrvatska u lipnju zatražila prijavila produljenje koncesijskog ugovora s Bina-Istrom do 2039. godine.

Ovo je velika vijest za Hrvatsku i Istru jer se ovom odlukom omogućuje financiranje gradnje drugog traka Istarskog ipsilona do samog tunela Učka, druge cijevi tunela te završetak riječke obilaznice od tunela Učka do čvora Matulji, a na gradilištu će biti zaposleno više od tisuću radnika.

Na ovoj dionici će se graditi nekoliko novih vijadukata, podvožnjaka i nadvožnjaka te će se obnoviti odmorište Kvarner.

Prema dostupnim informacijama, vrijednost gradnje iznosila bi oko 191 milijun eura.

Za gradnju druge cijevi tunela već je ishođena građevinska dozvola te bi radovi trebali bi početi krajem godine. Radove će kao i dosad na Istarskom ipsilonu izvoditi tvrtka Bouygues s domaćim podizvođačima.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala novac.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 10.08.2020. / novac.jutarnji.hr