Pogledajte kolike božićnice isplaćuju hrvatske firme, jedna daje 10.800 kuna

Pogledajte kolike božićnice isplaćuju hrvatske firme, jedna daje 10.800 kuna

Nakon nikad neizvjesnije lanjske godine što se prelilo i na lanjske božićne blagdane, brojne su se tvrtke na krilima popuštanja pandemijskih mjera i dobre turističke sezone ipak vratile u normalu pa neke ove godine za Božić pojačano nagrađuju svoje radnike, piše u utorak Večernji list.

Neke firme kao božićnicu isplaćuju 13. plaću

S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta te normalizaciju poslovanja tek u srpnju, kao i na činjenicu da turistički djelatnici nisu mogli raditi ni veći dio ove godine, Valamar je to svojim djelatnicima u prosincu odlučio nadoknaditi isplatom 13. plaće i dodatne nagrade - božićnice, dara djeci, jubilarne nagrade i dara u naravi u sveukupnom iznosu od 5000 do 7800 kuna neto koje će primiti više od 2500 djelatnika, priopćili su iz Valamara.

Isplata 13. plaće jedna je od mjera koje su, kako tvrde, pokrenuli s ciljem zadržavanja djelatnika u turizmu i kvalitetne pripreme naredne turističke sezone. Božićnica će biti isplaćena i stalnim sezoncima i sezoncima ovisno o duljini trajanja ugovora o radu u 2021. godini.

Radnicima hotelske grupacije Jadran na kraju uspješne poslovne godine bit će isplaćeno 2000 kuna nagrade te božićnica u visini 3000 kuna. Gotovo svi poslodavci koji su odgovorili na naš upit o božićnicama dijelit će i od 200 do 600 kuna za djecu zaposlenika ili dar u naravi u tom iznosu, pa tako i Jadran u visini 600 kuna.

Atlantic grupa jedan je od rekordera svake godine kad su u pitanju božićnice - prigodna nagrada iznosit će 4500 kuna neto, dok DM, najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj već 12 godina zaredom, nagrađuje stimulacijom u visini prosječne mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika. Podsjetimo, prosječna plaća prodavača u DM-u u ovoj godini iznosi 10.787,52 kune.

Božićnice po firmama

Franck je zaposlenicima osigurao 2000 kuna božićnice, Rasco 2200 kuna, Iverpan 2000 kuna. Trgovački lanac Pevex radnicima daje 1200 kuna božićnice, IKEA 1500 kuna neto. Inače, ovaj iznos božićnica dio je i nedavno sklopljenog kolektivnog ugovora tvrtke IKEA Hrvatska i Sindikata trgovine Hrvatske, kojim se jamče i druga prava i pogodnosti zaposlenima, poput jubilarnih nagrada, darova djeci, ali i poklona za sklapanje braka ili za okrugle rođendane, ističu iz Ikee.

U Lidlu je božićnica 2500 kuna, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje od 300 kuna.

Uz božićnicu, svaki je zaposlenik Lidla dobio i blagdanski paket, a svako dijete zaposlenika do 15 godina poseban poklon za svetog Nikolu. U godini u kojoj obilježava 15. rođendan u Hrvatskoj, Lidl je zaposlenicima isplatio 4000 kuna novčane nagrade, 500 kuna rođendanskog dodatka, što je uz božićnicu od 2500 kuna te uskrsnicu od 1000 kn ukupno 8000 kuna dodatka na plaću. Zaposlenicima u trgovinama i skladištima isplaćena je i 13. plaća u ožujku.

U Kauflandu zaposlenici na nerukovodećim pozicijama dobivaju poklon-bon u vrijednosti 2500 kuna, poklon-paket s prigodnim proizvodima, a s plaćom za studeni dobivaju i nagradu za radne rezultate koju taj trgovački lanac isplaćuje dva puta godišnje u iznosima od minimalno 2500 kn. U Loniji je pak božićnica 1500 kuna.

Uz brzu prilagodbu na promjene u poslovanju, i McDonald’s Hrvatska uspijeva se nositi s izazovima koje je donijela pandemija pa je djelatnicima u restoranima tog lanca brze hrane osigurano povećanje plaća od 1. prosinca za prosječno 10.3 posto, ovisno o poziciji. Božićnica će biti 1000 kuna neto, donosi Večernji list.

Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Tagovi: božićnica
Utorak, 07.12.2021. / www.index.hr