Omiljeni proizvođač namještaja neće otpuštati radnike, a jamče im i 100 postotne prihode

Omiljeni proizvođač namještaja neće otpuštati radnike, a jamče im i 100 postotne prihode

Švedski proizvođač namještaja, Ikea Hrvatska neće otpuštati svoje djelatnike unatoč zatvorenim dostavnim centrima dilje zemlje, ali i glavnoj zagrebačkoj robnoj kući, navode u priopćenju. Osim sigurnih radnih mjesta u kompanije jamče i 100 postotne prihode svim radnicima koji trenutno broji 611.

- Od početka epidemije COVID-19, mi u IKEA Hrvatska dali smo sve od sebe da odgovorimo na potrebe što većeg broja ljudi. Iako je na naše poslovanje snažno utjecala trenutna situacija, željeli smo učiniti sve što je moguće da zaštitimo živote svojih zaposlenika, a da pritom zadržimo kontinuitet poslovanja u ovom izvanrednom razdoblju. Naš apsolutni prioritet ja da svoje zaposlene zaštitimo do kraja ove krize i omogućimo što većem broju njih da rade puno radno vreme - istaknuo je Nikolaos Migkianis, direktor robne kuće IKEA Zagreb.

Uz to švedska tvrtka, uključujući IKEA Retail i IKEA Centers, pojačala je svoje djelovanje u kriznim slučajevima odvojivši više od 1,5 milijuna kuna za hrvatski zdravstveni sustav i podršku zajednici. U partnerstvu s Crvenim križem i vladinim institucijama, IKEA je pružila pomoć za pacijente COVID-19, medicinske stručnjake i članove ranjivih zajednica, što uključuje donacije madraca, tekstila, hrane i drugih proizvoda.

Izvor: novac.jutarnji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Tagovi: radna mjesta, IKEA
Četvrtak, 16.04.2020. / novac.jutarnji.hr