Od 1. veljače bi najvjerojatnije trebao popustiti dio mjera: Napokon bi moglo doći do otvaranja kafića?

Od 1. veljače bi najvjerojatnije trebao popustiti dio mjera: Napokon bi moglo doći do otvaranja kafića?

Jučer je održan sastanak vlade i Stožera na kojem se razgovaralo o daljnjim koracima kada je riječ o epidemiološkim mjerama

Naime, aktualni set mjera na snazi je do kraja siječnja. Nakon tog dana vrlo je izgledno popuštanje u segmentu sporta i rekreacije, dok su kafići i restorani pod znakom upitnika.

Za kafiće postoji nekoliko opcija. Najrealnija govori o tome da će se im se dopustiti prodaja kave za van, makar se još raspravlja o liberalnijoj mogućnosti, onoj da se otvore terase. Jasno, postoji i postojeća opcija da ostanu ‘pod ključem’, piše Index.

Prema neslužbenim izvorima sa sastanka, najbolje kotiraju teretane. Iako nisu i formalno dobile zeleno svjetlo, prilično je izvjesno da će one idućeg mjeseca otvoriti svoja vrata. Uostalom, i tijekom zadnjeg seta mjera trebale su biti izostavljene.

Sportske aktivnosti također će biti dostupnije. Sada je treniranje dopušteno samo sportašima 1., 2. i 3. kategorije, a izgledno je da će se proširiti broj onih koji se mogu vratiti treningu. Za treninge na otvorenom nema spora, a postoje izgledi i da će se djeci dozvoliti treninizi u dvoranama i drugim zatvorenim prostorima.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 25.01.2021. / www.index.hr