Njemačka stavila Dalmaciju na crvenu listu

Njemačka stavila Dalmaciju na crvenu listu

Riječ je o Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji

Institut Robert Koch (RKI), ustanova koja upravlja njemačkim odgovorom na pandemiju koronavirusa, na svoju je listu rizičnih područja zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom stavio i Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju.

To znači da će svi povratnici u Njemačku koji su bili u tim hrvatskim županijama morati ići na obavezno testiranje, a dok ne dobiju rezutate testa moraju biti u kućnoj karanteni.

Sve komentirao Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš rekavši da to "vidi kao dobro, kao selektivan pristup Hrvatskoj po županijama, što bi nam također moglo koristiti".

Ministar je nakon sjednice vlade rekao da su, "sve što su radili, radili u interesu građana".

Nakon opaske da je to "politička igra", nastavio je:

"Legitimno je da se sve te države brinu za zdravlje svojih nacija, počinje školska godina i zbog toga su oni usmjereni prema mjerama za svoje državljane." Potom je pojasnio opasku o "političkoj igri":

"Razgovarao sam i s kolegama ministrima iz drugih zemalja, oni su sami rekli da je to dio pritiska politika u tim zemljama”, rekao je za N1.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portla index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 20.08.2020. / www.index.hr