Neka se i vaš glas čuje na Međunarodni dan žena

Dva najveća problema današnjice: ravnopravnost spolova i klima

Neka se i vaš glas čuje na Međunarodni dan žena

Ove godine pridružujemo se organizaciji UN Women u proslavi Međunarodnog dana žena 8. ožujka i globalnoj kampanji pod sloganom “Ravnopravnost spolova danas za održivo sutra”. Žene su među najranjivijima u odnosu na klimatske promjene i njihove najjače utjecaje, pa moraju imati aktivnu ulogu u globalnim aktivnostima zaštite klime. Zbog toga povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana žena (#IWD2022) odajemo priznanje brojnim načinima na koje žene pridonose održivim rješenjima, uključujući njihovu ulogu u normizaciji. 

Ove godine pridružujemo se organizaciji UN Women u proslavi Međunarodnog dana žena 8. ožujka i globalnoj kampanji pod sloganom “Ravnopravnost spolova danas za održivo sutra”.

Norme se tiču gotovo svakog aspekta našeg života, a tisuće njih konkretno pridonose ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda, uključujući one koji su izravno povezani s ravnopravnošću spolova i klimom. Otkad je osnovan prije 75 godina, cilj je ISO-a da se svaki glas čuje. To znači da se neprekidno jača sudjelovanje žena u izradi ISO-ovih normi i da te norme postaju sve primjerenije za žene širom svijeta. 

ISO-ove norme bave se globalnim problemima, ali njihova snaga ovisi o širini sudjelovanja. Što više žena sudjeluje u njihovoj izradi, rješenja će biti uključivija i održivija. Ove godine slavimo žene za svim pregovaračkim stolovima svih organizacija, vijećnica, NVO-a i konvencija gdje se raspravlja o pitanjima klime, osobito onima kojima se bave ISO norme. Potražite više pojedinosti na ovoj oglasnoj ploči za kampanje i podignite glas povodom 8. ožujka putem hashtagova #ISOgenderaction i #IWD2022.

HZNe-Glasilu br. 1/2022 objavljen je prijevod članka o ISO-ovome dugoročnom Akcijskom planu za ravnopravnost spolova, čime ISO poduzima velik korak prema napretku radi ostvarenja cilja održivog razvoja br. 5 - Postići rodnu ravnopravnost i osnažiti sve žene i djevojke.

Neka se i vaš glas čuje na Međunarodni dan žena
[klikni za uvećanu sliku]

www.hzn.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 08.03.2022. / www.hzn.hr