Mobilnost na jednom mjestu - Priručnik za studente i mlade

Mobilnost na jednom mjestu - Priručnik za studente i mlade

Erasmus studentska mreža Hrvatska pripremila je sveobuhvatan priručnik za mobilnost za sve sadašnje i buduće studente te mlade u Hrvatskoj općenito!

Vodeći se geslom student pomaže studentu, članovi udruge Erasmus studentska mreža (ESN) Hrvatska, uz potporu Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), sastavili su i objavili priručnik naziva Mobilnost na jednom mjestu – Priručnik za studente i mlade. Ovaj Priručnik obuhvaća veliku većinu programa mobilnosti dostupnih studentima i mladima u Hrvatskoj te se autori ovog Priručnika – Ivana Verveger, Željka Gligora, Ana Batinić, Sanda Devčić, Karmen Svalina, Ivona Mautner i Božo Tadić – nadaju da će Priručnik navedenu ciljnu skupinu ohrabriti da se okuša u mobilnosti, pružajući joj sve potrebne informacije o mobilnosti na jednom mjestu.

Osim što daje odgovore na pitanja kao što su što je to mobilnost, zašto je mobilnost bitna te koji tipovi mobilnosti postoje, ovaj Priručnik (u digitalnom i tiskanom obliku) nudi iscrpan opis velike većine programa mobilnosti dostupnih hrvatskim studentima i mladima: od Erasmus+ studijskog boravka i stručne prakse, pripravništva u institucijama Europske unije pa sve do programa Work and Travel. Priručnik nudi za svakoga ponešto te sadrži informacije i o platformama i alatima povezanima s mobilnosti te navodi i internetske stranice koje pružaju dodatne informacije o pojedinim programima mobilnosti te tekstove iskustva bivših sudionika pojedinih programa.

Priručnik je prvi puta službeno bio predstavljen u Kući Europe 12. listopada 2023. gdje su se okupili predstavnici ureda za međunarodnu suradnju i ECTS koordinatori visokih učilišta u Zagrebu, ali i predstavnici AMPEU-a te Ureda Europske komisije u Hrvatskoj. Nakon navedenog događaja promocija Priručnika nastavila se i u drugim podružnicama ESN-a Hrvatska: u Čakovcu, Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu i Zadru, a tiskani primjerci Priručnika mogli su se pronaći i na EduFestu u Zagrebu te na događaju Dubrovnik Expo.

Digitalna verzija Priručnika koji će pomoći ovoj, ali i budućim generacijama studenata i mladih pri odabiru programa mobilnosti može se pronaći na sljedećem linku: https://tinyurl.com/7nuynunc

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr