Ministarstvo poljoprivrede je započelo s otkupom mliječnih proizvoda od malih mljekara i doniranjem potrebitima

Ministarstvo poljoprivrede je započelo s otkupom mliječnih proizvoda od malih mljekara i doniranjem potrebitima

Ministarstvo poljoprivrede je započelo s provedbom Odluke o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19, koja uključuje otkup mliječnih proizvoda od malih mljekara i njihovo doniranje potrebitima.

Do danas je podijeljeno oko 20 tona mliječnih proizvoda, od toga 16.000 kom jogurta pakiranja od 1 litre, 3.200 kom svježeg sira pakiranja od 5 kg i 44.000 kom kiselog vrhnja koje je kao tržne viškove prijavila Udruga malih mljekara.

Proizvodi su podijeljeni na 20 registriranih posrednika u doniranju hrane koji pružaju usluge socijalne samoposluge, pučke kuhinje te općenito podjele hrane osobama u potrebi.

Ova mjera, vrijedna 2,5 milijuna kuna, ima višestruki učinak – pomaže se malim mljekarama u prodaji nastalih viškova kako bi iste mogle kontinuirano nastaviti s proizvodnjom, proizvođači mlijeka na svojim farmama nesmetano nastavljaju proizvodnju i predaju mlijeko u mljekare, i na kraju, omogućava se podjela visokokvalitetne domaće hrane osobama u potrebi.

Izvor: evarazdin.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 17.04.2020. / evarazdin.hr