Kaos u trgovinama, neki su sakrili šećer, drugi daju samo 2 kile: ‘Nismo mi ništa maknuli, vidite…’

Kaos u trgovinama, neki su sakrili šećer, drugi daju samo 2 kile: ‘Nismo mi ništa maknuli, vidite…’

Dio manjih trgovaca uklonio je proizvode s ograničenom cijenom s polica, drugi su, pak, ograničili koliko se komada može kupiti. Evo kako to objašnjavaju

Vladina mjera ograničavanja cijena osnovnih prehrambenih namirnica uzrokovala je veliku zbunjenost i među kupcima i među trgovcima.

Naime, dio trgovaca, pogotovo manjih, uklonio je upravo te proizvode s polica, a neki su ograničili koliko se komada može kupiti, javlja HRT.

Potrošači se ljute, no trgovci kažu da prodajom robe ispod nabavne cijene riskiraju goleme kazne pa od Vlade očekuju detaljnije upute o provođenju najnovije odluke o kontroli cijena.

Za Vinkovačke jeseni moglo bi biti manje kolača, a ni rakiju neće biti lako ispeći jer u nekim trgovinama količina šećera ograničena je na dva kilograma.

– Za Vinkovačke jeseni, kupit ću gotov keks, neću ni peći kolače kad nema šećera, rekla je jedna Vinkovčanka.

– Zato što su neki uzimali po 100, 200 kilograma šećera, preprodavali su u svojim trgovinama, za rakiju i za raznorazne pekmeze su uzimali, zato je to tako, smatra druga.

– Kažu dvije kile, pa onda moraš u pet trgovina po dva kilograma, požalio se jedan Vinkovčanin.

“Kako da snizimo cijene, a da nismo u prekršaju?”

Iz trgovine koja je ograničila prodaju šećera odgovaraju da u prodaji i dalje imaju sve proizvode.

– Radimo na osiguravanju kontinuirane opskrbe kako bismo kupcima osigurali njihovu dostupnost. Moramo istaknuti da je ovom odlukom prodajna cijena dijela proizvoda ograničena na nižu od nabavne cijene, što nam uzrokuje izravne gubitke u poslovanju, navode iz BOSO-a.

Cijeli članak pročitajte na poslovni.hr

Utorak, 13.09.2022. / Poslovni.hr, poslovni.hr