Izrada proizvoda za široku potrošnju osigurala im novi rast i stvorila već 20 radnih mjesta

Izrada proizvoda za široku potrošnju osigurala im novi rast i stvorila već 20 radnih mjesta

Nedavno im je uručen i atest renomiranog europskog laboratorija J. S. Hamilton čije sjedište je u Poljskoj, a ima urede diljem EU.

Dezinfekcijska sredstva su, uz zaštitne maske, zadnjih mjeseci postala najtraženija roba, kako na globalnom tržištu, tako i u Hrvatskoj.

Kada je na proljeće pandemija korone dovela do potpunog zatvaranja društava u Europi, mnoge vlade su upravo ta dva proizvoda proglasile strateškim te zabranile njihov izvoz, čak i saveznicima unutar Europske unije gdje standardne granice ne postoje.

Zbog toga su mnoge tvrtke, same ili uz poticaj države, krenule u nacionalnu proizvodnju ovih, za borbu protiv virusa egzistencijalnih artikala.

‘Dobri kontakti u svijetu’

Elda iz Nove Gradiške, koja je najpoznatija po svojim tekućinama za e-cigarete, pridružila se ostalim tvrtkama iz kemijske i farmaceutske branše te dio svojih kapaciteta preusmjerila na proizvodnju dezinfekcijskih sredstava za borbu protiv koronavirusa.

Štoviše, kako su objavili iz Elde, nedavno im je uručen i atest renomiranog europskog laboratorija J. S. Hamilton čije sjedište je u Poljskoj, a ima urede diljem EU.

Kako ističe Dario Marenić, osnivač i član Uprave Elde, radi se o izuzetno bitnom certifikatu koji im omogućuje da njihovi dezinficijensi za široku potrošnju, pod brendom Elda dezinficijens, budu na tržištu s dokazanom garancijom.

“Dosad ste mogli vidjeti da su naši proizvodi imali dokazanu antimikrobnu djelotvornost, u 99,99%, što je također važno u prevenciji širenja koronavirusa, ali s ovim rezultatima ispitivanja s punim pravom i odgovornošću možemo komunicirati da proizvodi imaju i antivirusno djelovanje, što je u ovom trenutku iznimno važno za kupce i potrošače”, kazao je Marenić.

Dodaje da je koronavirus unio brojne promjene u sve sfere života i poslovanja te su i oni morali poduzeti mjere kako bi opstali na tržištu i sačuvali radna mjesta.

“U vrijeme kad je većina poslodavaca morala otpuštati radnike, Elda je zaposlila njih 20-tak. S obzirom na stanje pandemije u svijetu koja ne jenjava, s potražnjom dezinficijensa u Hrvatskoj i inozemstvu pretpostavljamo da ćemo i u budućnosti otvarati nova radna mjesta”, kaže Marenić.

Cijeli članak pročitajte na poslovni.hr

Utorak, 27.10.2020. / Darko Bičak, poslovni.hr