Hrvatica na superjahti: Radim 16 sati dnevno i čistim stvari koje su već čiste. Jednom sam dobila napojnicu od 10 tisuća eura!

Hrvatica na superjahti: Radim 16 sati dnevno i čistim stvari koje su već čiste. Jednom sam dobila napojnicu od 10 tisuća eura!

Martina Drežančić glavna je stjuardesa na brodu M/Y Freedom, čiji najam košta između 80 i 100 tisuća eura tjedno. Otkrila je da je jedan gost tražio kokošja jaja od kokoši ‘koje jedu samo crve’. Martina ipak ima ‘nikad ne reci ne’ pristup zahtjevima gostiju i kaže da je rad na jahti kao ‘biti u vojsci’ – ‘Red, rad, disciplina. Svatko tko to ne slijedi nema što raditi tamo.

– Jedan gost je zbilja tražio kokošja jaja, ali od kokoši koje jedu samo crve! Želio je maksimalnu količinu proteina u jajima – priča Martina.

Glavna stjuardesa superjahte Martina Drežančić pokazala je za MailOnline Travel pravi stvarni svijet ispod palube – i otkrila da je ispunjavala puno neobičnih i bizarnih zahtjeva gostiju.

Trenutno radi na 48 m brodu koji luta Jadranskim morem pod nazivom M/Y Freedom, koji može primiti do 22 gosta. Ima kino, teretanu, bazen, hidromasažnu kadu, prostoriju za masažu i ‘ogroman izbor igračaka za vodu’. Košta između 80.000 € i 100.000 € tjedno za najam.

– Uglavnom nalazimo rješenja – ili alternative. Ali ponekad gosti traže stvari za koje ne možete ni zamisliti da ćete ih moći ispuniti – priča Martina. Međutim, bez obzira na zahtjev, ona primjenjuje pristup ‘nikad ne reci ne’. I vojnički precizno obavlja svoje dužnosti.

Njen moto je: “Ako se ne pridržavate pravila, vrijeme je da napustite brod”.

– Raditi na jahti je kao biti u vojsci – red, rad, disciplina. Svatko tko ovo ne slijedi ne mora uopće biti na brodu – kaže.

– Od samog početka mi je stvarno jasno što se očekuje. Za posadu nema mjesta za riječ “ali”. Nije važno kako su to radili prije na drugom brodu, postoji samo jedan način na koji se stvari rade na ovom brodu.

– I vjerujte mi, isprobala sam sve načine, a na kraju sam zaradila i nadimak ‘Hitler’.

– Zaista sam jako stroga. Ali to je jedini ispravan način. Kad svatko odradi svoj posao, radimo kao švicarski sat. Nema provjeravanja, ponavljanja i gubljenja vremena bez razloga. I svaki član posade mora biti u stanju učiniti sve što je potrebno.

A što je to sve potrebno?

Cijeli članak pročitajte na morski.hr

Srijeda, 27.07.2022. / Z.G., morski.hr