Đuro Đaković proizvodit će vagone za švicarskog naručitelja

Đuro Đaković proizvodit će vagone za švicarskog naručitelja

Uacns su četvero-osovinski vagoni, plod vlastitog razvoja Đure Đakovića. Prema rezultatima operativnih ispitivanja u realnim uvjetima, to su najbolji vagoni za prijevoz cementa u svojoj klasi na europskom tržištu

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila i švicarski naručitelji ugovorili su proizvodnju i isporuku teretnih vagona Uacns u vrijednosti od 127 milijuna kuna, objavili su iz slavonskobrodske grupacije. Isporuka vagona planirana je 2021. i 2022. godine.

Uacns su četvero-osovinski vagoni, plod vlastitog razvoja Đure Đakovića. Prema rezultatima operativnih ispitivanja u realnim uvjetima, to su najbolji vagoni za prijevoz cementa u svojoj klasi na europskom tržištu. Svojim značajkama ovi vagoni omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka. – Ovim projektom ĐĐ Specijalna vozila potvrđuju opredjeljenje i stratešku orijentaciju prema razvoju i proizvodnji vagona specijalne namjene i izvedbe uz primjenu proizvodne opreme nove generacije, kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje svoje razvojne i proizvodne procese – poručili su iz Đuro Đaković Grupe.

Preuzeto sa vecernji.hr

Ponedjeljak, 14.09.2020. / Vedran Balen, vecernji.hr