Dobar primjer: Velike hrvatske tvrtke se brzo prilagodile, počele raditi dezinficijense i obilato donirati bolnice

FOTO: Ilustracija

Dobar primjer: Velike hrvatske tvrtke se brzo prilagodile, počele raditi dezinficijense i obilato donirati bolnice

Lijepa priča o hrvatskoj proizvodnji s ciljem da sami zadovoljimo potražnju i da se ne moramo oslanjati na uvoz

Dvije hrvatske tvrtke, osječka Saponia i Meteor Grupa – Labud (Zagreb, Đakovo) ovih dana obaraju rekorde: rade punom parom na proizvodnji dezinficijensa i sredstava za čišćenje i osobnu higijenu.

“Povećana potražnja zahtijevala je određenu reorganizaciju te smo, vrlo brzo, cjelokupnu proizvodnju pokrenuli u sve tri smjene. Od prioritetne je važnosti proizvodnja dezinficijensa, sapuna, ali i svih drugih proizvoda o kojima ovisi održavanje higijene tako da ćemo ovim tempom nastaviti dokle god bude potrebno”, za Telegram je izjavila predsjednica uprave Saponije, dr. sc. Dajana Mrčela.

“Sve do izbijanja epidemije COVID-a 19 mjesečno smo proizvodili 95 pakiranja dezinficijensa, a danas imamo listu čekanja i nastojimo je skratiti na najmanju moguću mjeru. Usporedba koliko smo dezinficijensa proizvodili prije krize, a koliko sada, naprosto nije moguća”, kaže u razgovoru za Telegram Laura Justinić Skoko, direktorica prodaje Meteor Grupe – Labud.

Prioritet u isporuci imaju, naravno, zdravstvene ustanove i druge službe od vitalne važnosti, potom domovi za starije osobe i tako redom.

Laura Justinić Skoko kaže da proizvodnja pomalo nalikuje na onu u vrijeme rata i dodaje da je motivacija zaposlenih ogromna.

”Inače, naša je tvrtka jedna velika obitelj, ali sada su ljudi dodatno motivirani, jer znaju od kolike je važnosti ono što proizvodimo i koliko možemo pomoći u ovoj situaciji. Dobar osjećaj što to činimo, nadjačava umor”, kaže Justinić Skoko, dodajući kako su u pogonu Labuda u Zagrebu uveli i treću smjenu te započeli s proizvodnjom dezinfekcijskih sredstava i u pogonu Meteora u Đakovu.

Dio proizvoda donirali

Dio proizvedenih dezinfekcijskih sredstava prvo su donirali KB Merkur u Zagrebu, a prošli tjedan, među ostalim, Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku.

“Sredstva za dezinfekciju ruku donirali smo i Hrvatskom Crvenom križu za potrebe volontera koji obilaze starije i bolesne građane; radi se o 240 paketa sredstava za čišćenje i dezinfekciju dostavljenim građanima Zagreba čiji su domovi stradali u potresu te su privremeno smješteni u studentskom domu Cvjetno naselje. Upravo radimo i na donaciji prema KB Rebro”, kažu iz Labuda.

Briga za radnike

I predsjednica uprave Saponije - Mrčela, kao i direktorica prodaje Meteor grupe – Labud ističe veliku motiviranost radnika, a obje tvrtke su svoje radnike i nagradile jednokratnom isplatom od tisuću kuna.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala Telegram.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 06.04.2020. / www.telegram.hr