Bloomberg Adria predstavljena hrvatskoj poslovnoj sceni

Foto: Bloomberg Adria

Bloomberg Adria predstavljena hrvatskoj poslovnoj sceni

Bloomberg Adria, multimedijalna platforma koja će domaćim i regionalnim biznismenima donositi najrelevantnije poslovno-financijske vijesti, predstavila se sinoć hrvatskoj poslovnoj zajednici u svojoj zagrebačkoj redakciji.

U sklopu partnerstva prestižnoga globalnog brenda Bloomberg i kompanije MTel Swiss uspostavljeno je pet uredničkih centara: u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Skopju i Sarajevu. Više od 130 novinara, analitičara, financijskih i drugih stručnjaka svakodnevno će putem svog TV kanala, web-portala, tiska i društvenih mreža donositeljima odluka i budućim liderima jugoistočne Europe pripremati aktualnosti iz poslovnog i financijskog svijeta, popraćene dubinskim analizama.

Scott Havens, glavni izvršni direktor Bloomberg Medije, pozdravio je sudionike putem videopoziva. Istaknuo je kako se raduje suradnji s lokalnim partnerom koji dijeli predanost neovisnom novinarstvu i uvjerenje da pametne ideje i nove perspektive mogu oblikovati budućnost poslovanja.

Rusmir Nefić, član Odbora direktora BBA, istaknuo je kako trenutno nema kompleksnijeg i ambicioznijega medijskog projekta u cijeloj Europi.

"U ovaj projekt krenuli smo od vas, poduzetnika, htjeli smo razumjeti što vam nedostaje u medijima i stvoriti platformu koja će odgovoriti na sve vaše potrebe. Želimo izbrisati klasičnu granicu između medija i konzumenta te stvoriti poslovnu zajednicu putem koje ćete dobivati sadržaj koji želite, na jeziku koji razumijete i moći međusobno dijeliti informacije koje su vam važne", poručio je Nefić.

Glavni operativni direktor Bloomberg Adrije Samo Ošina naglasio je kako je cilj projekta kreirati ne samo poslovni medij već i poslovnu mrežu novih prilika za danas i sutra.

"Naša je odgovornost pružiti informacije, analizirati razvoj tržišta i pružiti ljudima na vodećim pozicijama najbolju moguću osnovu za donošenje odluka", rekao je.

Na predstavljanju su bili mnogi istaknuti članovi hrvatske poslovne zajednice.

Damir Zorić, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), kazao je kako je u današnjem svijetu ključna brzina, ali da ona sa sobom nosi opasnost površnosti.

"Vaša je reputacija da ste pouzdani i nadam se da ćete takvi i ostati jer brzina jest važna, ali nije presudna. Nama su potrebne pouzdane informacije i zato ćete u svome radu imati podršku nas iz poslovne zajednice", rekao je Zorić.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac poručila je kako je Hrvatska u posljednjih 30 godina ostvarila mnogobrojna gospodarska i društvena postignuća.

Nikolina Brnjac

"Očekujemo i skorašnji ulazak u eurozonu i Schengen, što će dodatno osnažiti hrvatsko gospodarstvo. Na tom putu važno je imati dobre partnere koji kvalitetnim, pozitivnim i vjerodostojnim izvještavanjem potiču razvoj Hrvatske. Bloomberg Adria pomaže donositeljima odluka u velikim kompanijama i njihovim zaposlenicima da, prateći i razumijevajući globalne ekonomske trendove, ojačaju svoje financije. Vjerujemo da je u godini u kojoj sve brže koračamo prema potpunoj integraciji u eurozonu pred nama mnogo dobrih financijskih vijesti iz Hrvatske, a Bloomberg će biti na raspolaganju za sve potrebne informacije s ciljem pravovremenog, točnog i objektivnog izvještavanja javnosti", zaključila je Brnjac.

Iz Bloomberg Adrije poručuju da im je misija osigurati regionalnim poduzetnicima snažnije pozicioniranje na gospodarskoj karti svijeta i dati njihovim poslovnim pothvatima globalni doseg. U realizaciji tog cilja oslanjat će se na pomoć mreže od 2.700 novinara i analitičara Bloomberg Newsa iz više od 120 zemalja. Gledatelji i čitatelji na jednom će mjestu imati pristup prevedenom sadržaju Bloomberg Newsa, kao i autorskim člancima redakcija u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji te Bosni i Hercegovini.

Izvor: privredni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 29.06.2022. / privredni.hr