Bandić: Djelatnici grada i sindikati nek se odreknu uskrsnica. Sindikati: Ne pristajemo

Bandić: Djelatnici grada i sindikati nek se odreknu uskrsnica. Sindikati: Ne pristajemo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je najavio da će sve djelatnike Grada, njegovih sastavnica i sindikata, zatražiti da se odreknu svojih uskrsnica, koje su inače dobivali u obliku bonova za kupovinu u iznosu od 600 kuna, a da se ta sredstva - oko 14,5 milijuna kuna - prebace u fond za sanaciju štete od nedjeljnog potresa.

To se tijekom dana i dogodilo, no Sindikat Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb, kao i Sindikat vozača i prometnih radnika ZET- Zagreb, kažu - neće ići. Njima se, kaže Darko Kleinberger, pridružuju i svi sindikati koji djeluju u Zagrebačkom Holdingu, a neslužbeno saznajemo da će to učiniti i sindikat Gradske uprave. 

Dobili su, naime, obavijest od gradonačelnika da pripreme dodatke svojih kolektivnih ugovora kako bi se to moglo i formalizirati, no predstavnici ovih sindikata na svojim su službenim Facebook stranicama poručili da će ovaj prijedlog odbaciti.


Izvor: vecernji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 30.03.2020.