Posljednjih dana imate problema sa spavanjem? Ovo su mogući uzroci

Posljednjih dana imate problema sa spavanjem? Ovo su mogući uzroci

Zatvaranje u vlastita četiri zida utječe na sve aspekte života, pa tako i na spavanje. Možda nikad niste imali problema sa spavanjem, ali sada ih osjećate? Niste sami, taj problem pogađa mnoge pa su stručnjaci za britanski Metro popisali uzroke, ali i ponudili moguća rješenja.

Premalo boravite na danjem svjetlu

“Mnogi ne napuštaju dom ujutro jer ne moraju na posao, u trgovinu ili u teretanu. Ako se tijekom dana ne izlažemo sunčevoj svjetlosti, naš cirkadijanski ritam postaje neusklađen s našim ponašanjem”, pojašnjava osobni trener Aaron Brown.

Protiv toga se možete boriti tako da barem 30 do 90 minuta u danu provedete na danjem svjetlu, posebno u prijepodnevnim satima. Dovoljno je proviriti glavom kroz prozor.

Nedostatak rutine

“Važno je pokušati se pridržavati rutine buđenja i lijeganja u krevet. Teško je odoljeti kasnonoćnom filmskom maratonu, ali to biste svakako trebali izbjegavati”, smatra Brown. 

Tjeskobni ste zbog previše vijesti

Opće je poznato da tjeskoba i narušeno mentalno zdravlje imaju negativan učinak na san. Limitirajte čitanje i gledanje vijesti jer bi to moglo smanjiti anksioznost i pomoći da bolje spavate. 


Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 01.04.2020.