Posao snova - uzvanik na svadbi

Ukoliko ste i sami već organizirali svadbu tada iz prve ruke znate kako je teško reći vašem stricu ili tetki da zbog prevelikog broja uzvanika na žalost neće moći podijelit s vama radosti svadbenog dana. Ti problemi čini se ne muče mladence u Aziji, gdje je iznajmljivanje svadbenih uzvanika unosan posao.

Svaki bi prosječan Hrvat vjerojatno objeručke prihvatio ponudu da se za čak 200 dolara pojavi na svadbi svojih Japanskih „prijatelja“. Toliko naime tokijska tvrtka Office Agents naplaćuje najam naočitih gostiju. Za dodatnih 50 dolara ovi unajmljeni „prijatelji“ će vam i pjevati, a laskavi govor nadoplatit ćete 100 dolara (ova usluga je dostupna i za sahrane).

U Aziji je čini se najvažnije ostaviti dobar dojam bez obzira na cijenu. Maksimalan broj uzvanika na svadbi pitanje je statusa, a oni uključuju sve, od rođaka prijatelja pa sve do suradnika.

Dokaz za to su i Korejanci koji također vole podebljati listu gostiju, ali oni za najam prijatelja moraju izdvojiti znatno manje novca nego Japanci. Nasmijanog gosta koji će između ostalog i ćaskati s nevjestom časteći ju pohvalama za njezinu haljinu te čak i iznenaditi sretni par darom u koverti možete dobiti za samo 16 dolara.

Ipak, najbolje će proći indijski mladenci koji će svoga „prijatelja“ moći dobiti za samo 12 dolara. Za uloženi novac oni će dobiti dobro odjevenog, visokog gosta koji je izvrstan govornik, a ako zatreba, izbijelit će i kožu.

Hrvatski stričevi i tetke više ne bi trebali biti razočarani izostankom pozivnice za svadbu jer uz dodatni honorar mogu dobro pojesti, popiti i poveseliti se na svadbi svojih azijskih „prijatelja“.

Ponedjeljak, 29.06.2009.