Domaća kompanija za svoje zaposlenice osigurala besplatne higijenske uloške

Domaća kompanija za svoje zaposlenice osigurala besplatne higijenske uloške

Aparati s besplatnim higijenskim ulošcima postavljeni su u garderobama za žene u proizvodnom pogonu i ženskim toaletima.

PIK Vrbovec je za svojih preko 700 zaposlenica osigurao besplatne higijenske uloške. Aparati s higijenskim ulošcima postavljeni su u dvije garderobe za žene u proizvodnom pogonu i u ženskim toaletima PIK Vrbovca, kako bi jedna od osnovnih higijenskih potrepština bila dostupna svim zaposlenicama.

Na taj način nastavljen je projekt Mjesec ženskog zdravlja, dio kampanje PIK-ove Službe ljudskih resursa – PIKiram zdravlje, kojom se promoviraju zaštita zdravlja na radnom mjestu i zdrave navike.

“Redovitim održavanjem edukativnih aktivnosti PIK Vrbovec iskazuje kontinuiranu brigu o zdravlju i dobrobiti svojih djelatnica te ih potiče da integriraju zdrave životne navike. Korak dalje svakako je osiguravanje besplatnih higijenskih uložaka i postavljanje aparata za uloške”, rekla je direktorica Sektora ljudskih resursa, pravnih i općih poslova PIK Vrbovca, Martina Pavić.

PIK Vrbovec na ovaj je način dao i svoj doprinos široj inicijativi borbe protiv menstrualnog siromaštva s kojim se, nažalost, suočava veliki broj žena u Hrvatskoj, jer si njih više od 10 posto ne može priuštiti kupnju higijenskih uložaka.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 31.01.2023.