Budite aktivni: Plešite, uređujte vaš prostor, vježbajte

Budite aktivni: Plešite, uređujte vaš prostor, vježbajte

Strah i neizvjesnost, dugotrajni boravak u kući i ograničena mogućnost kretanja mogu negativno djelovati na naše mentalno zdravlje. 

Budite aktivni i suprotstavite se tome! Očuvajte svoje mentalno zdravlje.

Aktivnost smanjuje stres, povećava energiju i jača imunološki sustav. Plešite, uređujte vaš prostor za stanovanje, vježbajte.

Dugotrajni boravak kod kuće idealna je prilika za stjecanje novih znanja i vještina. Učenje novih stvari može povećati vaše samopouzdanje i biti jako zabavno. Možete, primjerice, eksperimentirati u kuhinji i isprobati neke nove recepte, učiti novi jezik online ili unaprijediti znanje nekim od dostupnih online tečajeva, učiti nove plesne korake.

Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji, možete organizirati online kavu s prijateljima, poslati podržavajuću i ohrabrujuću poruku ili nazvati dragu osobu. Možete međusobno podijeliti što ste danas učinili za svoje zdravlje i psihološku dobrobit.

Odvojite vrijeme za uživanje i opuštanje, odvojite vrijeme bez mobitela, pišite dnevnik ili slikajte, povremeno odvojite trenutak za nekoliko dubokih udaha i izdaha ili obratite pozornost na to kako dišete.

Ne zaboravite, ako vam je teško, osjećate se bespomoćno i beznadno, povlačite se, imate napadaje bijesa ili vas preplavljuje tjeskoba i strahovi, postoje stručnjaci za mentalno zdravlje koji razgovorom mogu pomoći. U svakoj županiji su dostupni telefoni za pružanje psihološke pomoći web stranica Hrvatske psihološke komore i Hrvatskog Crvenog križa te županijskih zavoda za javno zdravstvo.

I na kraju, ne zaboravite – i ovo krizno vrijeme će proći. Imajte na umu kako je trenutna situacija prilika za rast i razvoj te mogućnost da iz ovoga izađemo bolji i snažniji nego što smo bili.


Izvor: hzjz.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 08.04.2020.