Učinak 4-dnevnog radnog tjedna: Skok produktivnosti radnika od 40 posto

Učinak 4-dnevnog radnog tjedna: Skok produktivnosti radnika od 40 posto

Osim dana dužeg odmora, rast produktivnosti rezultat je nekoliko inicijativa.

Japanska podružnica američkog tehnološkog diva Microsofta testirala je učinke skraćenog radnog tjedna od četiri dana i prezadovoljna je rezultatima. Kako prenosi CNBC, kompanija je zabilježila skok u produktivnosti zaposlenika od 40 posto nakon uvođenja programa ravnoteže između posla i osobnog života. Program je zaživio u kolovozu uvođenjem trodnevnog vikenda za 2300 zaposlenika.

Osim dana dužeg odmora, rast produktivnosti rezultat je nekoliko inicijativa. Primjerice, trajanje sastanaka je ograničeno na najviše 30 minuta uz poticanje telekonferencija. To je dovelo do snižavanja troškova za električnu energiju za više od 23 posto te smanjenja rada pisača za gotovo 59 posto. Kompanija je navela i kako je 92 posto zaposlenika izjavilo da im se sviđa skraćeni radni tjedan. Microsoft Japan sada namjerava pokrenuti sličan program i ove zime.

Preuzeto sa poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 07.08.2018. / poslovni.hr