Radite od doma? Evo 3 razloga zašto bi šefovi trebali dopustiti da igrate video igre

Radite od doma? Evo 3 razloga zašto bi šefovi trebali dopustiti da igrate video igre

Rad na daljinu tijekom pandemije postao je nužnost, no iako se posao obavlja na adekvatan način, poslodavci su promijenili poimanje takve prakse pa od radnika traže konstantnu prisutnost te prekovremen rad, što opravdavaju činjenicom da su “ionako kod kuće”. Ali, svejedno rade i trebaju odmor, trebaju slobodno vrijeme, trebaju opuštanje tijekom smjene.

Zato neki lideri zagovaraju igranje videoigara od strane zaposlenih. Naime, većina IT kompanija, ali i nekih van tog sektora, rade prema rokovima i raznim ciljevima, što znači da zaposlenik, timovi i njihovi lideri, znaju kako organizirati vrijeme i završiti zadan posao. U suprotnom, ne bi bili gdje jesu i snosili bi posljedice.

Upravo zbog toga je pomalo licemjerno dovoditi u pitanje aktivnosti koje ih opuštaju. A igre služe upravo tome, opuštanju. Postoje tri konkretna argumenta za takav stav.

1. Igre pomažu nositi se sa stresom u krizna vremena

Zaposlenici su zabrinuti za posao, zdravlje, ekonomiju u globalu, društvo, obitelj... I posao zbog toga može patiti, previše je to nakupljenog stresa da bi se nosili s njime odjednom i u tako kratkom vremenu. Stoga, korisno je poticati zaposlenike da u pauzama ili tijekom "praznog hoda" slobodno igraju neke igre koje bi ih opustile. Naravno, ne treba pretjerivati, no kako je već spomenuto, dok se ciljevi i rokovi ispoštuju, drugo je nebitno. Upravo zato je mentalno zdravlje zaposlenika toliko važno.

2. Igre mogu potpomoći produktivnosti

Kad se oslobode stresa, zaposlenici rade s više elana. Također, kad "odmore mozak" igrajući ih, svježiji su za izazove pred sobom pa ih lakše ispunjavaju.

3. Igre pomažu u socijalizaciji

Ono što je bitno u cijeloj priči jest potaknuti zaposlenike da igraju igre međusobno, što znači da će se družiti, zbližiti pa činjenicu da su dio tima podići na višu razinu. Zapravo, to je kao neki mini "team meeting".

Ovu i slične vijesti pronađite na linku.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 25.01.2021.