Čak 24 sretnika dobit će 122.000 kuna za ležanje u krevetu i gledanje televizije

Čak 24 sretnika dobit će 122.000 kuna za ležanje u krevetu i gledanje televizije

Ako je ležanje u krevetu i gledanje televizije vaš posao iz snova, NASA vam nudi priliku da upravo za to budete plaćeni nešto više od 122.000 kuna u dva mjeseca, navodi Daily Mail, a prenosi novac.jutarnji.hr.

NASA, naime, provodi istraživanje o utjecaju putovanja svemirom, odnosno umjetne gravitacije na ljudsko tijelo, s najvećim naglaskom na negativni učinak na mišiće. Stoga će sudionici, koji će za ta dva mjeseca primiti 14.000 funti, morati provesti u vodoravnom položaju, a znanstvenici iz NASA-e i ESA-e cijelo će ih vrijeme promatrati.

- Ključno je shvatiti kolika šteta nastaje u bestežinskom stanju te pri kozmičkom zračenju, izolaciji i ograničenju prostora kojim se astronauti kreću - kazali su u ESA-i.

Dva mjeseca plaćenog “odmora” dobit će 24 zdrave osobe između 24 i 55 godina starosti, a budući da će se istraživanje odvijati u Kölnu, sudionici moraju pričati njemački. Ti će sretnici biti postavljeni s lagano podignutim nogama kako bi se osigurala cirkulacija krvi, a u ponudi će imati širok raspon programa, filmova, serija i knjiga kako im ipak ne bi bilo dosadno.


Ostatak članka pročitajte na: novac.jutarnji.hr

Ponedjeljak, 24.02.2020.