Dugogodišnji direktor kadrova napušta Citigroup

Nakon najave otpuštanja gotovo 52.000 zaposlenika, čini se da u bankarskom divu Citigroup nitko nije siguran. Pokazuje to i činjenica da ga napušta dugogodišnji direktor kadrova John Donnelly. U tvrtki je radio 30 godina no i sam je «došao na bubanj» dolaskom novog direktora za upravljanje talentima Paula McKinnona. McKinnon je došao kao novo pojačanje iz tvrtke Dell, i iako su najave sa početka godine govorile kako će Donnelly i dalje biti direktor kadrova, čini se kako su ovi masovni otkazi bili kap koja je prelila čašu. No, usprkos tome što se mnogi više nikada neće zaposliti u bankarskoj branši  Donnelly se ne mora brinuti jer je već dobio posao u banci JPMorgan.


Inače prema najavama američkog Ministarstva financija i sam Citigroup će biti spašavan sa gotovo 250 milijardi dolara što je dovelo do rasta vrijednosti njihove dionice. Životopisi otpuštenih iz Citigroupa preplavili su agencije za zapošljavanje i specijalizirane financijske portale.

No, u biznisu nema emocija i čini se kako su ovih dana mnoge financijske tvrtke koje su preživjele ovaj tsunami, u potrazi za kvalitetnim kadrovima. A ponuda je toliko velika da mogu birati najbolje od najboljeg.

mr.sc. Ratka Jurković, www.svanconsulting.com

Ponedjeljak, 08.12.2008.