Zračni prijevoznik promijenio uniforme stjuardesa, više neće nositi suknje i štikle

Zračni prijevoznik promijenio uniforme stjuardesa, više neće nositi suknje i štikle

Skyup Airlines, ukrajinski zračni prijevoznik u privatnom vlasništvu, odlučio je stati na kraj štiklama i suknjama nakon što su se stjuardese žalile na njihovu uniformu.

"Štikle izgledaju lijepo, ne sporim to, ali stopala pate i nateknu do kraja leta. Tenisice su apsolutno cool", rekla je stjuardesa Alexandrina Denysenko za Reuters.

"Ne daj Bože, ali ako zrakoplov mora prisilno sletjeti ili ako osoblje mora obaviti evakuaciju, pete mogu oštetiti ljestve i neće biti baš ugodno plivati u suknji", dodala je.

"Otkrili smo da, unatoč činjenici da je imidž stjuardesa vrlo romantiziran, njihov posao zahtijeva mnogo fizičkog kretanja", rekla je voditeljica marketinškog odjela SkyUp Airlinesa Marianna Grygorash, koja je objasnila da će stjuardese ubuduće nositi tenisice i hlače.

Nova uniforma službeno će biti predstavljena 22. listopada. Grygorash je rekla kako tvrtka također planira lansirati novu uniformu za mušku posadu.

Lagano odijelo umjesto prsluka, a majicu umjesto košulje kombinirat će s crnim tenisicama.

"Ako cijeli svijet i sve fashionistice nose tenisice, zašto ne bi i zrakoplovna posada?" upitala je stjuardesa Zoryana.

Ovu i slične vijesti pronađite na linku.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 14.10.2021. / index.hr