U unosan posao s respiratorima uključili se i proizvođači usisavača

U unosan posao s respiratorima uključili se i proizvođači usisavača

Proizvodnja respiratora – ključnog medicinskog aparata za teško oboljele od koronavirusa – postala je iznimno unosan posao u koji se uključuju kompanije koje do sada nisu imale veze s tom djelatnošću, pa čak i momčadi Formule 1.

Kako navodi Reuters u ponedjeljak, Velika Britanija naručila je 10.000 respiratora od konzorcija koji čine proizvođač zrakoplova Airbus, industrija oružja BAE Systems, proizvođač automobila Ford te sedam momčadi Formule 1. Očekuje se da konzorcij vrlo brzo dobije regulatorno odobrenje.

Sredinom prošloga tjedna proizvođač usisavača Dyson objavio je kako je vlada naručila 10.000 respiratora, ali da njihovo korištenje treba odobriti zdravstveni regulator.

Za angažiranje kapaciteta industrijskih kompanija iz drugih sektora odlučila se i Amerika. Predsjednik Donald Trump tijekom vikenda je iskoristio ovlasti u ratnom stanju donijete 50-ih godina kako bi naložio General Motorsu pokretanje proizvodnje aparata koji pod pritiskom upuhuje kisik u pluća pacijenata koji teško samostalno dišu.

No, Jens Hallek upozorava kako ubrzavanje proizvodnje donosi problem dobave dijelova. „U kombinaciji s našom povećanom proizvodnjom mislim da ćemo se prije ili ranije vrlo vjerojatno suočiti s problemima dobave“, smatra Hallek.


Izvor: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 31.03.2020.